Haberler

28 Ekim 2006 Görüntülü Dış Haber Bülteni - 1

Talabani'den Peşmergelere Övgü:'peşmerge Güçleri Kürtler'in Kazanımlarında Büyük Rol Oynadı

TALABANİ’DEN PEŞMERGELERE ÖVGÜ:

‘Peşmerge güçleri Kürtler’in kazanımlarında büyük rol oynadı

Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) lideri Celal Talabani, Peşmerge güçlerinin Kürtler’in elde ettiği kazanımlarda büyük rol oynadığını söyledi.

Talabani, Kuzey Irak’taki Süleymaniye kentine bağlı karargahının bulunduğu Kelaçolan kasabasında Kürt Peşmerge komutanlarıyla bir araya geldi. Irak ve Kuzey Irak’taki son siyasi gelişmelerin ele alındığı toplantıda, Kuzey Irak’taki Kürt hükümetinin Peşmerge işlerinden sorumlu bakan Şeyh Cafer Şeyh Mustafa ve bir çok Peşmerge komutanları hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Talabani, Kürt peşmergelerin, zorlu mücadele günlerinde olduğu gibi şimdi de büyük bir rol üstlendiklerini söyledi. Irak ve Kuzey Irak’taki son siyasi gelişmeler hakkında Peşmerge komutanlarını bilgilendiren Talabani, Irak siyasi denkleminde Kürtlerin etkin rolü olduğunu, Kürtler’in bugün elde ettiği kazanımların arkasında da bu güçlerin bulunduğunu söyledi.

YENİ KÜRT BAYRAĞI ÖNERİSİ

Öte yandan Talabani’nin lideri olduğu KYB’nin üst düzey yöneticilerinden Ferid Eseserd, Londra’da Arapça yayınlanan El Hayat gazetesinde, Kuzey Irak’taki Kürt bayrağının tüm Kürtler’i temsil etmediğini ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Eseserd, halen kullanılan kırmızı-beyaz-yeşil renkli ve ortasında sarı güneş bulunan bayrağın Irak, Türkiye ve İran’daki Kürtleri temsil etmediğini ve zamanda Kuzey Irak’ın yapısına da uygun olmadığını belirtti. Eseserd, zira bölgede Arap, Türkmen ve Asurilerin de yaşadığını belirterek, Kuzey Irak’taki Kürt hükümetine, bayrağı değiştirmesi, bayrakta Irak, Suriye, Türkiye ve İran’daki Kürtler’i simgeleyen dört yıldız yerleştirilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title