Haberler

23 Nisan Resepsiyonundan Notlar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gün Boyu Meclis'te Törenlere Sahne Olurken, Akşam da Meclis Başkanı Köksal Toptan Eşli Davet Verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gün boyu Meclis'te törenlere sahne olurken, akşam da Meclis Başkanı Köksal Toptan eşli davet verdi. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılırken, öğlen yapılan özel gündemli genel kurula katılmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları, resepsiyona da katılmadı. Siyasi parti liderleri arasında ise resepsiyona katılmayan isim Çankaya Köşkü'ndeki öğle yemeğinde de bulunmayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal oldu. Baykal'ın yanı sıra DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de resepsiyona katılmayan isimler arasında yer aldı.

İşte Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonundan yansıyan notlar

-Meclis Başkanı Köksal Toptan davetlileri eşi Saime Toptan'la birlikte karşıladı.

-Meclis Genel Kurulu'ndaki özel gündemli oturumda bulunmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları resepsiyona da katılmadı.

-Resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşsiz katılmayı tercih etti. Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Erdoğan bir süre sohbet ederken, gazetecilerin yoğun ilgisi nedeniyle de kargaşa yaşandı. Gül, Erdoğan ve Toptan, tören salonunda ayrı ayrı dolaşarak davetlileri selamladı.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, resepsiyonda servis almaması dikkat çekti. Gül'ün, özel yemek takımı da açılmamış oldu. Gül, Meclis açılış resepsiyonunda da servis almamıştı.

-Resepsiyonda, tören salonunu dolaşan ve davetlilerle tokalaşan Başbakan Erdoğan ile ATO Başkanı Sinan Aygün arasında da ilginç bir diyalog yaşandı. Erdoğan Aygün'e Gül'ün oğlunun odaya kaydının yapılıp yapılmadığını sordu. Aygün ise "O artık iş adamı oldu. Kaydını yaptırdı" karşılığını verdi.

-Resepsiyonda büyük ilgi gören Erdoğan, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi'nin eşiyle bir süre sohbet etti. Büyükelçinin eşi Erdoğan'ı bu yıl yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'na davet ederken Erdoğan, "Bakalım" yanıtını verdi. Aynı masada bulunan Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, Suudi Arabistan Büyükelçisiyle Erdoğan'ı tanıştırdı. Paksüt, Büyükelçinin Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmayı beğendiğini aktardı.

-Uzun bir aradan sonra Meclis'teki resepsiyon için eşli davetiye gönderilirken AKP'li milletvekillerinin törene ağırlıklı olarak eşsiz katıldıkları gözlendi. MHP'lilerin ise resepsiyona eşleriyle birlikte gelmeleri dikkat çekti.

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe katılmadığı gibi Meclis'teki resepsiyona da katılmamayı tercih etti. Baykal'ın yanı sıra DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de resepsiyona katılmayan isimler arasında yer aldı. Resepsiyona, CHP Genel Başkan Yardımcıları Onur Öymen ve Mustafa Özyürek'in yanı sıra, CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Suha Okay katıldı. Bazı CHP ve DSP'li milletvekilleri de resepsiyonda hazır bulundu. Resepsiyona DTP milletvekilleri ise Grup Başkanı Ahmet Türk'le birlikte grup halinde katıldı.

-Resepsiyona bakanlardan Başbakan Yardımcıları Nazım Ekren ile Hayati Yazıcı, Devlet Bakanları Kürşad Tüzmen, Mehmet Şimşek, Nimet Çubukçu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu katıldı. Resepsiyonda ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, bürokratlar ve çok sayıda milletvekili yer aldı.

-Konuklarla tek tek ilgilenen Toptan, MHP lideri Bahçeli ile de tokalaştı.Gazetecilerin yoğun ilgisi ve teyplerinden rahatsız olan Toptan, Bahçeli'ye sadece "Buranın bu kadar sıcak olacağını bilseydik bahçede yapardık resepsiyonu" dedi.

-Resepsiyonda, konuklara soğuk meze, kuzu çevirme, döner-pilav, deniz ürünleri ve bir çok tatlı çeşidinden oluşan zengin bir mönü sunuldu. Resepsiyonda konuklara içki servisi de yapıldı.

-Meclis'teki törenler, resepsiyon devam ederken Meclis bahçesinde yapılan havai fişek gösterisiyle son buldu. (ANKA)

(EKİP)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title