Haberler

21. Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması

Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) ile Akçakoca Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Doğada Görüntü Avcılığı yarışması için yurt içi ve yurt dışından gelen fotoğrafçılar, ilçe genelini fotoğrafladı.

Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) ile Akçakoca Belediyesi tarafından düzenlenen 21. Doğada Görüntü Avcılığı yarışması için yurt içi ve yurt dışından gelen fotoğrafçılar, ilçe genelini fotoğrafladı.

Yunanistan, Filistin, Güney Kıbrıs, Ürdün, KKTC, Cezayir, İran, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri'den gelen yaklaşık 300 fotoğrafçı Batı Karadeniz'in güzelliklerini fotoğrafladı.

Yarışmacılar, Akçakoca Limanı'nda balıkçı, Aktaş Şelalesi'nde, su, Kurugöl köyünde, kanyon, Hemşin köyünde camileri fotoğraflayıp kompozisyonun en güzel olduğu kareleri yakalamaya çalıştı.

DASK Denetleme Kurulu Üyesi Haldun Orhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışma için Batı Karadeniz'in önemli sahil beldesi Akçakoca'yı tercih ettiklerini söyledi.

Karadeniz'in yeşil örtüsü muhteşem

Orhun, Karadeniz'in yeşil örtüsünün fotoğrafçılar için önemli bir değer olduğunu ifade ederek, "Bu yeşil örtü, Karadeniz'in muhteşem alanlarından bir tanesidir. Bugün yarışmamızın ikinci günü, fotoğrafçılarımız bölgede en güzel anı yakalamak için yarışıyor. Bu akşam fotoğrafçılarımız, fotoğraflarını belirlenen alanda fotoğraflarını teslim edecek. Yarın da jüri üyelerimiz değerlendirme yapıp yarın akşam sonuçlar açıklanacak. Amacımız bu bölgeyi belgelemektir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinden gelen yarışmacıların belgeleme çalışması yaptığını aktaran Orhun, "Yarışmamızda yurt dışı ve yurt içinden gelen yarışmacıların fotoğrafları ile bölgenin tanıtımını sağlamayı amaçlıyoruz. Bölgeyi belgelemek, bölgedeki değerleri tespit etmek ve bunları bir katalog halinde gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu hevesle yarışmamız da heyecanla devam ediyor." diye konuştu.

Yöre halkı ilgili

İlçedeki vatandaşların yarışmayı benimsediklerini ifade eden Orhun, "Yerel yaşamda geri dönüşler çok olumlu. Güler yüzle bakıp 'Bizim de fotoğrafımızı çekin' gibi teklifler geliyor. Yarışmacılar bundan çok mutlu. Buradaki insanlar yarışmacılarımıza yardımcı olup çeşitli güzelliklere yönlendiriyor. Çok katılımlı bir yarışma oluyor, bu da bizi memnun ediyor." diye konuştu.

Fotoğraf sanatının anı yakalamaktan ibaret, çok zevkli bir iş olduğunu ifade eden Orhun, yarışmacıların aynı ortam ve koşullarda fotoğrafı yakalayıp bir daha gelmeyecek bir an olması nedeniyle makinelerine almaya çalıştığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kıbrıs Yunanistan Filistin Akçakoca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title