Haberler
BBC

Öldürülen Oğlunu Anlatan Film Ödüle Aday Olunca Anne Tepki Gösterdi: Tiksiniyorum

Güncelleme:

İngiltere'de 1993 yılında 2 yaşındaki James Bulger'ı kaçırıp işkence yaparak öldüren 2 çocuk katilin hikayesini anlatan 'Detainment', En İyi Kısa Film dalında Oscar'a aday gösterildi. Öldürülen bebeğin annesi ise olaya tepki gösterdi.

İngiltere'de 1993 yılında 2 yaşındaki James Bulger'ı kaçırıp işkence yaparak öldüren 2 çocuk katilin hikayesini anlatan 'Detainment' (Alıkoyma), En İyi Kısa Film dalında Oscar'a aday gösterildi. Bulger'ın annesi Denise Fergus, kararın kendisini "tiksindirdiğini" söyledi.

"NE KADAR ÜZDÜĞÜNÜ VE TİKSİNDİRDİĞİNİ İFADE EDEMEM"

Denise Fergus Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu sözde filmin çekilmesinin ve şimdi Oscar'a aday gösterilmesinin beni ne kadar üzdüğünü ve tiksindirdiğini kelimelerle ifade edemem" dedi.

Öldürülen Oğlunu Anlatan Film Ödüle Aday Olunca Anne, Tepki Gösterdi

FİLMDE ÇOCUK KATİLLERİN SORGULANMASI ANLATILIYOR

Filmde, orijinal resmi belgeler üzerinden, Bulger'ın öldürülmesi ve polisin iki çocuk katili sorgulaması anlatılıyor. İrlandalı yönetmen Vincent Lambe daha önce Denise Fergus'tan özür diledi. Vincent Lambe, Fergus'u filmle ilgili olarak çok daha önceden haberdar etmesi gerektiğini, filminin ona "üzüntü verebileceğini" söyledi.

Öldürülen Oğlunu Anlatan Film Ödüle Aday Olunca Anne, Tepki GösterdiVincent Lambe

90 BİNDEN FAZLA KİŞİ İMZA VERMİŞTİ

Fergus daha önce "Detainment"ın Oscar'a aday gösterilmemesi için Akademi'ye çağrıda bulundu. Salı günü Oscar ödülleri açıklanmadan önce, aynı talebi içeren dilekçeye 90 binden fazla kişi imza verdi. İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Daniel Higgins ise Twitter hesabından yaptığı açıklamayla "Detainment" ekibi dahil Oscar adayı tüm İrlanda vatandaşlarını tebrik etti.

Öldürülen Oğlunu Anlatan Film Ödüle Aday Olunca Anne, Tepki GösterdiDenise Fergus

İŞKENCE EDİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

10 yaşındaki Robert Thompson ve Jon Venables, James Bulger'ı Bootle kentindeki bir alışveriş merkezinden kaçırmışlardı. Bulger'ı işkence yaparak öldürmeleri sonrası yargılanan ve suçlu bulunan Thompson ve Venables, 1993'te hapse atılmış, 2001'de ise serbest bırakılmışlardı.

2 yaşında öldürülen James Bulger

BBC

3.Sayfa Magazin Dünya Haberler

500

Yorumlar (16)

adil:

bu dünyada adaletmi var. 8 yıl yatıp çıkmışlar. çocuğu öldürürken oyun olmadığını bilecek yaştalar. bu ceza çok komik

34
1
yanıtYanıtla
KÖRLER DERNEĞİ:

Avrupada da adam öldürenler az ceza alıyor demek ki. Ömür boyu hapis olması gerekmiyor mu?Ben mi gerizekalıyım.

27
2
yanıtYanıtla
Sen gerizekalısın:

Öldürenler 10 yaşında olduğu için 8 yıl yatırip birakmislar

yanıt1
yanıt0
Fatma baysal:

Yorumum su: büyük bir vahşet filmi ödüle layık gösteriliyorsa dünyanın dibi delinmiş, kötülük her yerde, dünya güzel ve değerli bir yer değil, giden kurtulur ??

17
0
yanıtYanıtla
MÜŞAVİR:

DÜNYA GÜZEL OLSAYDI AĞLAYARAK DOĞMAZDI İNSAN.

yanıt7
yanıt0
Adınızı Yazı:

BİZDE OLSA HERKES AYAĞA KALKAR ÇOCUĞU ÖLDÜRMÜŞLER 8 YIL HAPİS VERİLMİŞ ÜSTELİK BUNU FİLM YAPMIŞLAR ARTIK DEVLETE GÜVENİMİZİ ARTIRALIM BAŞKA TÜRKİYE YOK.

8
6
yanıtYanıtla
yobazkiller:

böyle bir durumda ayağa kalkmak yanlış bir durummu

yanıt4
yanıt0
Hilal:

Emin misiniz? Türkiye''de böyle olaylar oldu ve suçlular ceza bile almadılar. Tek olay da değil. Ve bizdeki olaylarda suçlular 10 yaşından büyüktü.

yanıt3
yanıt0
....:

Bu korkunç bir şey. Katiller yetişkin olsa gidip öldürür intikamını alırsın. Öldürenlerin çocuk olması korkunç. Belki de bunları yetiştiren aileleri öldürmek gerekiyordu. Bir bebeğe işkence ne demek, akıl vicdan almaz dayanılmaz.

11
0
yanıtYanıtla
corci:

bu olayı dün gibi hatırlıyorum, cidden yaşlandık bre kızanlar.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title