Haberler

2006'da Bunları Yaşadılar

Gamze Özçelik'ten M. Ali Erbil'e, İbrahim Tatlıses'e Kadar 2006'da Adliye Koridorlarını Dolduran Ünlüler...

GAMZE ÖZÇELİK'TEN M. ALİ ERBİL'E, İBRAHİM TATLISES'E KADAR 2006'DA ADLİYE KORİDORLARINI DOLDURAN ÜNLÜLER...

Müzik, sahne, spor ve podyum dünyasının tanınmış isimleri, çeşitli nedenlerle 2006 yılında adliye ve polis merkezlerine gitmek zorunda kaldı.

İbrahim Tatlıses, şarkıcı Alişan Serkan Tektaş ve manken Tuğba Özay'ın "Kürşat Yılmaz'ın kurduğu örgüte üye olmak ve yardım etmek" suçlamasına ilişkin İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Bu davada "Asena" adıyla tanınan oryantal Onur Çakmak da tanık olarak dinlendi.

Tatlıses'in, ayrıca kamuoyunda "Sauna Çetesi" olarak bilinen operasyona ilişkin 17 sanıkla birlikte yargılandığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava kapsamında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifadesi alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında "terör örgütüne yardım ve

yataklık" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında da ifade veren Tatlıses'in bu soruşturması takipsizlik kararıyla sonuçlandı. İbrahim Tatlıses'in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca emekli Savcı Nuh

Mete Yüksel hakkında yapılan ön inceleme kapsamında da tanık olarak ifadesine başvuruldu.

"Asena" olarak tanınan Onur Çakmak'ın bir şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma da ifadesi alınan Tatlıses, Çakmak'ı tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada ise beraat etti.

MANKEN GAMZE ÖZÇELİK'E TECAVÜZ İDDİASI

Manken ve oyuncu Gamze Özçelik'in, bazı görüntülerini yaydığı gerekçesiyle eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol hakkında savcılığa yaptığı başvuru üzerine Antalya ve İstanbul'da davalar açıldı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Demirkol, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, Özçelik ile ilişkisini cep telefonuyla kaydettiği öne sürülen Demirkol ile bu görüntüleri internet üzerinden dağıttıkları iddia edilen 12 sanığın "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan yargılanmasına ise devam ediliyor.

Şarkıcı Emrah Erdoğan (İpek) ise, 2006'da, Ebru Çolak'ın babalık davasının 8 yıl sürmesini gerekçe göstererek AİHM'ne yaptığı başvuru üzerine, Türkiye'nin Çolak ve oğluna 14 bin Euro tazminat ödemesini kararlaştırmasıyla gündeme geldi.

ŞOVMEN ERBİL HAKKINDAKİ DAVA

Şovmen Mehmet Ali Erbil hakkında da sunuculuğunu yaptığı programda pantolonunu çektiği kişinin cinsel organının görünmesine ilişkin yürütülen soruşturma sonucu iddianame hazırlandı. İddianamede, Erbil hakkında "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan 6 ay-1 yıl arasında hapis cezası istendi.

Müzik yapımcısı Erol Köse hakkında da, şarkıcı Burçin Coşkun'a "telefon mesajlarıyla cinsel taciz" iddiasıyla Bağcılar Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Çoşkun, ayrıca Köse aleyhine 50 bin YTL manevi tazminat istemiyle bir dava daha açtı.

Şarkıcı Özcan Deniz de, Şebnem Schaefer ile annesi Lale Schaefer hakkında, "çarpık ilişkileri var", "biseksüel" gibi bazı beyanlarından dolayı suç duyurusunda bulundu ve 100 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

DENİZ AKKAYA'NIN DARP EDİLMESİ

Manken Deniz Akkaya'yı darp ettiği öne sürülen eski sevgilisi Murat Aslan'ın 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Beykoz 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada Akkaya şikayetçi olarak ifade verdi. Oyuncu Zeynep Tokuş Nuhoğlu ile doktor eşi Ahmet Alparslan Nuhoğlu hakkında "eşe etkili eylem" suçundan açılan davanın görülmesine İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Manken Asuman Krause, kendisini tehdit ettiği, hakarette bulunduğu ve malına zarar verdiği iddiasıyla şarkıcı Yaşar İpek hakkında açılan dava kapsamında "müşteki" sıfatıyla ifade verdi.

Şarkıcı Yeşim Salkım ile İlker İnanoğlu'nun evlendikleri gece İstinye Hill Park Sitesi'ndeki evlerinden yaklaşık 2,5 milyon YTL değerinde mücevher ile 100 bin dolar nakit paraları çalındı.

Çift hakkında ayrıca 2006'nın son ayında, manken Güzide Duran'a ilişkin bazı beyanlarında hakaret unsuru bulunduğu gerekçesiyle 2 ayrı iddianame hazırlandı.

FUHUŞ DAVASINDA ÜNLÜ MAĞDUR VE TANIKLAR

Fuhuş için aracılık yaptıkları ve yer temin ettikleri iddiasıyla 4 sanığın yargılandığı İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada, şarkıcı Fulden Uras ile manken Didem Nimet İçlises "mağdur" sıfatıyla, manken Ece Gürsel, futbolcular Sergen Yalçın ve Hasan Şaş ise "tanık" sıfatıyla ifade verdi.

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlaması sırasında elindeki meşaleyle oyuncu ve TV sunucusu Didem Erol'u sağ göğsü ve göbek altından yaraladığı öne sürülen Murat Aslan hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Sinema oyuncusu Banu Alkan, "Seda Sayan'a hakaret ettiği" iddiasına ilişkin "şüpheli", Murat Taşdemir'in kendisine yönelik şiddet içeren görüntüleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında da "mağdur-tanık" sıfatıyla savcılığa ifade verdi.

Şarkıcı Burcu Güneş ile annesinin de aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında "hakaret" ve "tehdit" suçlarından açılan davada, Güneş ifade verdi.

Yapımcı Abdullah Oğuz'a internet yoluyla hakaret ettiği öne sürülen oyuncu Nurgül Yaşilçay'ın, 5,5 ay ile 2 yıl 8 ay arasında hapis cezası istemiyle İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

Oyuncu Şebnem Özinal da, kendisinden depozito ve bir aylık kirayı aldıktan sonra evini başkasına kiraladığını öne sürdüğü ev sahibi hakkında savcılığa başvurarak şikayetçi oldu. Ev sahibi hakkında "dolandırıcılık" suçundan dava açıldı.

Oyuncu Hande Ataizi'nin Ortaköy'de çantasını çaldığı iddia edilen Semra Ateşgüneş hakkında dava açıldı. Davada Ataizi'nin "müşteki" sıfatıyla ifadesinin alınması amacıyla duruşmaya zorla getirilmesine karar verildi.

Oyuncu Lale Mansur'un "bulundurulması yasak top mermisi bulundurmak" suçlamasıyla Fatih 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Beşiktaş'ta içinde bulundukları aracı durduran trafik polisleriyle tartışarak "görevli memura mukavemet ettikleri" öne sürülen şarkıcı Ayşe Tuğba Kanioğulları (Özerk) ile eşi Erhan Kanioğulları, haklarında açılan dava kapsamında ifade verdi.

Sanatçı Hülya Avşar hakkında da evinin yanındaki arsada bulunan meyve ağaçlarını havuz yaptırmak amacıyla kestirdiği iddiasıyla açılan davanın görülmesine Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi.

UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA TANINMIŞ İSİMLER

Şarkıcı Fatih Ürek, sokak satıcılarına yönelik bir operasyonda "uyuşturucu kullandığı" iddiasıyla gözaltına alındı. Ürek hakkında yürütülen soruşturma "takipsizlik kararı" ile sonuçlandı.

Dansöz Leyla Adalı'nın da uyuşturucu kullandığı iddiasına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındı. Manken Seda Ertan, katıldığı özel bir televizyon programında dile getirdiği "bazı mankenlerin zayıflamak için uyuşturucu madde kullandığı" yolundaki iddiasına ilişkin emniyette ifade verdi.

Hasan Heybetli'nin de aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılandığı davada "örgüte yardım etmek"le suçlanan şarkıcı Kader Çetintürk beraat etti. Şarkıcı Cengiz İmren, menajerinin tartıştığı kişi tarafından silahla bacağından yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

2006'nın sonunda Türk sinemasında "Sezercik" rolüyle tanınan Sezer İnanoğlu da, bürosu ve evinde, 1 Kalaşnikof, 2 av tüfeği ve bir miktar uyuşturucu bulunmasıyla gündeme geldi.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title