Haberler

2. Uluslararası Kazan Ankara ve Çevresi Halk Kültürü Sempozyumu

Sempozyum, kapanış oturumuyla sona erdi

Kazan Belediyesi ile Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu (HKAK) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kazan Ankara ve Çevresi Halk Kültürü sempozyumu, sona erdi.

Sempozyumun son oturumunda, "Kazan'da Delikanlı Örgütü" konulu bir bildiri sunan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, burada yaptığı konuşmada, bildirisinde örgütün kuruluşu, görev ve sorumlulukları, "Delikanlı Başı"nın seçilmesi konularına yer verdiğini söyledi.

Ertürk, sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu kapsamda sunulan tüm bildirilerin çok değerli olduğunu ifade etti.

Kazan Belediye Kültür Merkezi'nde 2 Ekim Çarşamba günü başlayan sempozyum kapsamında, yurtiçinden ve yurt dışından 64 akademisyen, "Kazan Kavurması", "Halk Müziğinin Yozlaşmasına Karşı Alınması Gereken Önlemler", "Muhtelif Açılardan Kazan Adı", "Sinsin Oyunu ve Halk Hekimliği" ve birçok konuda hazırladığı bildirileri sundu. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title