Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Malatya Valisi Mustafa Toprak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Toprak, mesajında, 19 Mayıs 1919'un, Aziz Türk milletinin Anadolu coğrafyasından Türk kimliğini silme hayalleri kuran emperyalist işgal güçlerine karşı kutlu bir kıyama kalktığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ya istiklal, ya ölüm" parolası ışığında, milli egemenliği esas alan tam bağımsız bir devlet kurma kararının hayata geçirildiği tarih olduğunu belirtti.

19 Mayıs'ın, yıpranmış, yorulmuş fakat özgürlük aşkıyla düşmanına karşı bilenmiş kadim bir milletin yurdunu, bayrağını, namusunu canı pahasına sahiplendiği ve istikbalini yeniden inşa etmeye başladığı şan ve şeref günü olduğunu aktaran Vali Toprak mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Biliyor ve inanıyorum ki 19 Mayıs'ın milli ruhu üzerinde yükselen, kanla irfanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, emanetçileri ve yılmaz bekçileri olan Türk gençliğinin azimli, kararlı ve cesaretli adımları sayesinde güçlü ve istikrarlı bir ülke olarak kıyamete kadar var olacaktır. Bu nedenle, gençlerimizin eğitimine, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerine yönelik her yatırım, aslında ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olarak telakki edilmelidir. Bu pencereden baktığımızda şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki kendilerine fırsat verildiği, imkanları geliştirildiği takdirde gençlerimiz, ülkemizi bugünkü seviyesinden çok daha ileri seviyelere götüreceklerdir.

Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şan ve şeref günü, bağımsızlık ruhumuzun ve milli mücadelemizin en önemli adımı olmakla birlikte, yüzünü medeniyet ışığına dönmüş nesillerimizin de en büyük ilham kaynağı olarak parlamaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği Türk gençliği, bu kaynaktan aldığı feyz ile Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi aydınlık yarınlara taşıyacak, yıkıcı, bölücü ve istismarcı ihanet şebekelerinin tuzaklarına düşmeyecek, kahraman ecdadından aldığı nazlı ay yıldızlı al bayrağımızı gelecek nesillere teslim edecektir. Buna inancımız ve itimadımız tamdır."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Toprak 19 Mayıs Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title