Haberler

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. Yıldönümü

Samsun Valiliği Tarafından Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıldönümü Sebebiyle Düzenlenen 'Şehitleri Anma Programı' İzleyenlere Duygu Dolu Anlar Yaşattı.

Samsun Valiliği tarafından Çanakkale Zaferi'nin 93. yıldönümü sebebiyle düzenlenen 'Şehitleri Anma Programı' izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen anma programına Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, AK Parti İl Başkanı Ali Akyüz, belediye başkanları, kurum müdürleri, oda başkanları, öğrenciler ve çok sayıda asker katıldı. 19 Mayıs Üniversitesi Tiyatro bölümü öğrencileri, 19 Mayıs Lisesi öğrencileri ve Sahra Sıhhiye Okulu Eğitim Merkezi askerlerinin oynadıkları "Geçemediler, Geçemeyecekler" adlı Çanakkale oratoryosu izleyenleri duygulandırdı. Büyük beğeni toplayan oratoryo, gösterinin sonunda izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Vali Güzeloğlu ve Tuğgeneral Yıldırım sahneye çıkarak "Geçemediler, Geçemeyecekler" adlı Çanakkale oratoryo gösterisini oynayanları kutladı. Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak yaşatacaklarını belirten Vali Güzeloğlu, "Dün Çanakkale'de, bugün Şırnak'ta olduğu gibi, gerektiği her noktada birlik ve beraber olma duygusuyla sonsuza kadar bağımsız yaşama iradesinden asla taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

(SAM-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title