Haberler

16 Aylık Türkan'ın Kalbi Sağ Tarafta

Kırıkkaleli Zeliha-kemal Toyran Çiftinin İkinci Çocukları Olarak Dünyaya Gelen ve Henüz 16 Aylık Olan Türkan Nur Toyran'ın Kalbinin Sağ Tarafta Olduğu Ortaya Çıktı.

Kırıkkaleli Zeliha-Kemal Toyran çiftinin ikinci çocukları olarak dünyaya gelen ve henüz 16 aylık olan Türkan Nur Toyran'ın kalbinin sağ tarafta olduğu ortaya çıktı.

Dünyaya gözlerini açtıktan kısa bir süre sonra hastalanan minik Toyran'a bir çok tetkik yapıldı. Enfeksiyon kaynaklı hastalıklar için tetkikler devam ederken, bir terslik fark edildi ve Türkan Nur'un kalbi sağ tarafta olduğu anlaşıldı. Doktorların kontrolü altında iki ay boyunca kuvözde kalan Türkan Nur, ilerleyen süreçte enfeksiyona bağlı rahatsızlıklar nedeniyle sık sık hastaneye götürüldü. Minik Türkan Nur, yapılan testler, tahlil ve tetkikler sonrasında tedavi edildi.

MİLYONDA BİR GÖRÜLÜYOR

Tıp dilinde 'Des-kardiyo' olarak adlandırılan ve milyonda bir rastlandığı belirtilen kalbi, göğüs kafesinin sol değil, sağ tarafında olduğu ortaya çıkan Türkan Nur'a yapılan tetkikler sonucu ayrıca, karaciğerinin sol tarafta ve iç organlarının bağlantılarını sağlayan damarların ise ters olduğu ortaya çıktı. Hastalık dönemini önemli ölçüde atlattığı belirtilen Türkan Nur Toyran'ın ciddi bir sağlık problemi olmadan hayatını sürdüreceği kaydedildi.

Kırıkkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Öncel yaptığı açıklamada, ''Bu olay ender bir durum. Hastalık olarak kabul edilemez ve kişiler hayatlarına devam edebilirler. Erginlik durumu gibi oldukça geç bir durumda da fark edilebilir. Bunu biz, doğumsal ve yapısal olarak kabul ediyoruz'' dedi.

Erhan GÖGEM/KIRIKKALE, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title