Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Güncelleme:

Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ve Ahmet Salih Dal, Belediye Başkanı Abdi Bulut ve Kilis Kardelenler Akademi Derneği Başkanı Baran Şeker, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ve Ahmet Salih Dal, Belediye Başkanı Abdi Bulut ve Kilis Kardelenler Akademi Derneği Başkanı Baran Şeker, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Soytürk, mesajında, 15 Temmuz hain darbe girişimini millet olarak asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

Rengini şehitlerin kanından alan al bayrağın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş milletin, tüm fertleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde canı pahasına hain kalkışmayı engellediğini aktaran Soytürk, şunları kaydetti:

"Yazılı ve görsel basınımızın da bu süreçte yayınları ile takdire şayan bir şekilde tek vücut olması muhakkak ki bu hain kalkışmanın püskürtülmesinde önemli bir rol üstlenmiştir. Büyük Türk Milleti; nereden gelirse gelsin açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir."

Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger de 15 Temmuz gecesi milletin, ülkenin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilerek destan yazdığını hatırlattı.

15 Temmuz zaferinin büyük bir fedakarlık eseri olduğunu aktaran Dülger, "Hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer yandan dünyada az bulunur bir direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Şüphesiz hiçbir zafer altın tepside sunulmaz, tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin gerisinde fedakarlık vardır, azim ve cesaret vardır." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ahmet Salih Dal da 15 Temmuz gecesinde, tankların milletin üzerine sürüldüğü, namluların sivillere çevrildiği ve milletin meclisinin bombalandığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka umut olan sesinin beyhude tuzakları bozmaya yettiğini söyledi.

Gerçekleştirilen kalkışmaya milletin evlatlarının siper olduğunu hatırlatan Dal, "Teröristlerin, karanlık hesaplarını yaparlarken, ihanetlerine karşı milletin tepkisiz kalacağını düşünmeleri, Türkiye'yi hala eski Türkiye zannettiklerinin ispatıdır. Ne bu alçak terör saldırısının ne de o gece elde ettiğimiz muhteşem zaferin unutulmasına, unutturulmasına izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Abdi Bulut ise FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin, kahraman Türk milletinin cesareti, güvenlik kuvvetlerinin feraseti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bertaraf edildiğini ve tarihin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu belirtti.

Gerçekleştirilen hain darbe girişiminin milletin onurlu duruşuyla yenilgiye uğratıldığını hatırlatan Bulut, şunları kaydetti:

"Milletimiz 15 Temmuz gecesi ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için Çanakkale Savaşında, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek sokaklara dökülerek 'tanklardan büyük yüreğim var' diyen aziz milletimiz göstermiş olduğu eşsiz demokrasi mücadelesi ile kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır."

Kilis Kardelenler Akademi Derneği Başkanı Baran Şeker de ülkenin tarihin en alçak ihanetlerinden birini takvimlerin 15 Temmuz 2016'yı gösterdiğinde yaşadığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Hilmi Dülger 15 Temmuz Kilis Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title