Haberler

11'İ Muvazzaf 12 Asker Tutuklandı

11'i Muvazzaf 12 Asker Tutuklandı

11'İ MUVAZZAF 12 ASKER TUTUKLANDI

* Balyoz Planı davası kapsamında haklarında yakalama emri bulunan 11'i muvazzaf, 1'i de emekli subay olmak üzere 12 sanık, haklarındaki kararın yüzlerine okunmasının ardından tutuklandı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, hafta sonu yol tutuklaması yapılan Tümamiral Soner Polat, Albay Nihat Özkan, Albay Mustafa Koç, Albay Abdurrahman Başbuğ, Albay Mehmet Ferhat Çolpan, Albay Nihat Altunbulak, Albay İbrahim Koray Özyurt, Yarbay Yunus Nadi Erkut, Yarbay Meftun Hıraca, Binbaşı Mustafa Yuvanç, Üsteğmen Erdinç Atik ile emekli Albay Harun Özdemir Merkez Komutanlığı'na bağlı görevlilerce sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Sanıklar Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

TÜMAMİRAL POLAT: "4 GÜNDÜR MAĞDURUM"

Mahkemede ifadesi sorulan sanıklardan Tümamiral Soner Polat, 11 Şubat'ta yapılan duruşmaya katıldığını, buna rağmen hakkında yakalama müzekkeresi çıkarıldığını ve bu nedenle 4 gündür mağdur olduğunu belirterek, "Duruşmalarda delillerin çelikili olduğu meydana çıkmıştır. İddia makamı lehe delilleri toplamadan, dijital verilere dayanarak iddianame hazırlamıştır. Dijital verilerin değiştirilmesi mümkündür, sanıklar dahi iddianamede karıştırılmıştır" dedi.

11 MUVAZZAF 1 EMEKLİ SUBAY TUTUKLANDI

Mahkemenin 12 Şubat'ta yapılan duruşmasına katılıp ve daha sonra duruşmadan ayrıldıkları için haklarında tutuklama kararı verilen muvazzaf sanıklar Binbaşı Mustafa Koç ve Albay Nihat Özkan ile duruşmaya katılmadıkları için haklarında yakalama emri verilen muvazzaf subay olan sanıklar Soner Polat, İbrahim Koray Özyurt, Mehmet Ferhat Çolpan, Meftun Hıraca, Nihat Altınbulak, Mustafa Yuvanç, Abdurrahman Başbuğ, Erdinç Atik ve Yunus Nadi Erkut haklarında çıkarılan kararların yüzlerine okunmasının ardından tutuklandı.

Mahkemeye çıkarılan emekli subay Harun Özdemir de, yine kararın yüzüne okunmasının ardından tutuklandı. Tutuklanan muvazzaf subaylar Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderilirken, emekli subay Harun Özdemir de Metris Cezaevi'ne götürüldü.

ÖĞLEDEN ÖNCE DE 6 İSİM TUTUKLANDI

Öğleden önce de emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karaba, Emekli Albay Gökhan Murat Üstündağ, emekli Albay Ümit Özcan, emekli Albay Halil Yıldız ile emekli Binbaşı Refik Hakan Taylan tutuklanmıştı.

Haber: Selahattin GÜNDAY İSTANBUL DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title