Haberler

10 Bin Metre Yüksekten Yere Çakılan Uçaktan Kurtulan Hostes Evinde Ölü Bulundu

Güncelleme:

Dünyanın en yüksekten düşerek hayatta kalan insanı unvanına sahip Sırp hostes Vesna Vulovic'in, 66 yaşında evinde ölü bulunduğu açıklandı.

Sırp devlet televizyonunun haberine göre, Vesna Vulovic adlı kadın arkadaşları tarafından Belgrad'taki dairesinde ölü bulundu. 66 yaşındaki kadının ölüm sebebinin henüz kesinlik kazanmadığı belirtildi.

Vulovic, Yugoslavya Havayollarına ait DC-9 tipi bir uçakta hostes olarak çalışıyordu. Söz konusu uçak 26 Ocak 1972 tarihinde o günkü Çekoslavakya hava sahasında, 10 bin metre yükseklikten yere çakılmıştı. Uçağa sokulan bombanın infilak etmesi şüphesiyle kazanın gerçekleştiği iddia edilmişti. Uçakta bulunan 27 yolcu ve mürettebat kaza sonucu hayatını kaybetmişti.

UÇAĞIN KUYRUK KISMINDA, 10 BİN METREDEN YERE ÇAKILDI

Kazayı inceleyen müfettişlere göre, bombanın patlaması esnasında uçağın kuyruk kısmında bulunan Vulovic yemek servis arabasına sıkıştı. Uçağın kuyruk kısmında binlerce metre yüksekten yeryüzüne düşen kadın, bir köyün yakınlarındaki karla kaplı meyilli bir yamaca çakıldı. Vulovic'in düştüğü yamacın karla kaplı olmasının düşüşün etkisini yumuşattığı açıklanmıştı. Bruno Honke adındaki bir ormancı, yaralı hostesin yardım çığlıklarını duyarak kendisini enkazdan kurtarmıştı.

KAZA SONRASINDA 10 GÜN BOYUNCA KOMADA KALDI

Müfettişler araştırmalarının sonucunda, uçağın ikmal ve aktarma yapmak için durduğu Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bombanın uçağa yerleştirildiğinden şüphelendiklerini kaydetmişlerdi. Yapılan tahkikat sonucu kesin bir sonuca ulaşılamamış, olayla alakalı hiçbir tutuklama gerçekleştirilmemişti. Hostes Vulovic, feci kaza sonrasında 10 gün boyunca komada kalmıştı. Kadının kafatası, leğen kemiği, kaburgaları, iki ayağı birden kırılmış, iki omurga kemiği de ciddi şekilde zarar görmüştü. Geçici bir süre belden aşağısı felç olan Vulovic, neredeyse tamamen iyileştikten sonra tekrar aynı havayolu şirketinin masa başı bir pozisyonunda çalışma hayatına devam etmişti.

MUCİZE KURTULUŞU SAYESİNDE REKORLAR KİTABINA ADINI YAZDIRDI

2008 yılında New York Times'a röportaj veren Vulovic, feci kazayı 'kabus' olarak niteledikten sonra: "Hiç kimse bu kadar uzun yaşayacağımı beklemiyordu. İnsanlar, ben uçaktayken daima yanıma oturmaya gayret etti. Sanırım kedi gibiyim, dokuz canım vardı." sözlerini sarf etti. Vulovic, 1985 yılında 'paraşütsüz en yüksekten düşerek hayatta kalan insan' unvanıyla Guinnes Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmıştı. Yaşadığı mucize kurtuluşu sayesinde dünya çapında ve Sırbistan'da ünlü biri haline gelen Vulovic, kazandığı şöhreti daha sonra politika yapmak için de kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yugoslavya Belgrad Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title