Haberler

1. Türkiye Bayrak Oryantring Şampiyonası

Türkiye Oryantring Federasyonu 1. Türkiye Bayrak Oryantring Şampiyonası Samsun'da Yapılacak.

Türkiye Oryantring Federasyonu 1. Türkiye Bayrak Oryantring Şampiyonası Samsun'da yapılacak.

Her türlü arazide yapılabilen sporcuların kontrol noktalarını koşarak, yürüyerek, kayarak veya bisikletle harita ve pusula yardımıyla en kısa zamanda bulmaya çalıştığı doğa sporu olan Oryantring Türkiye Şampiyonası 26-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye Oryantring Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Coşkun Karaca, oryantringde sporcuların amacının harita üzerine çizilmiş ve önceden araziye yerleştirilmiş hedefleri en kısa zamanda ve en az hatayla koşarak bulmak olduğunu söyledi.

Bayrak yarışının bireysel yarışmalara uygun olarak yapıldığını dile getiren Karaca, "Bayrak takımları 3 kişiden oluşuyor. Bayrak yarışmasında takımların ilk sporcuları için çıkış verilir. Parkurlardı toplamda bütün takımların aynı kontrol notasına koşabilecek şekilde düzenlenecektir. Bayrak yarışında değişim sporcuların birbirlerine temaslarıyla gerçekleşecektir. Değişim gerçekleşince sporcu harita standına doğru koşar. Buradan haritasını alır yarışmaya başlar" dedi.

Yaklaşık 300 sporcunun katılması beklenen şampiyona için 25 Mayıs Cuma günü ise şampiyona teknik toplantısı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde gerçekleşecek. 26 Mayıs Cumartesi Günü Kent Ormanı'nda saat 14.00'da oryantring, 27 Mayıs Pazar günü Doğu Park'ta saat 13.00'da bayrak yarışı yapılacak.

(MD-SA-MFS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title