Haberler

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

İzmir'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Cumhuriyet Meydanı ve Kordonboyu'nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

İzmir'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Cumhuriyet Meydanı ve Kordonboyu'nda düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh ve protokol mensuplarının katılımıyla düzenlenen törende, İzmir Liman Başkanı Güven Duran, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından bir konuşma yapan Duran, deniz taşımacılığında yabancılara verilen imtiyazları kaldıran Kabotaj Kanunu ile denizcilikte siyasi ve ekonomik özgürlüklerin elde edildiğini belirterek, son yıllarda denizcilik alanında önemli ilerlemelere imza atıldığına işaret etti.

Türk deniz filosunun 2008 yılında "beyaz liste"ye geçmesiyle uluslararası itibarının arttığını, denizcilikte e-devlet uygulamasına geçildiğini dile getiren Duran, boğazlarda kurulan "gemi trafik sistemi"nin, İzmir, İzmit ve Mersin'de de kurulması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Tören sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Liman Başkanlığı'na ait gemiler, kıyıda siren çalarak su gösterisi yaptı.

Halkoyunu ve jimnastik gösterilerinin yapıldığı törende, güneş enerjisiyle çalışan maket teknenin Cumhuriyet Meydanı kıyılarında sergilediği gösteri izlendi.

Kutlamalar, Kordonboyu'nda oluşturulan platformda halat çekme ve çuval yarışlarıyla devam etti. Vali Yardımcısı Kara ve Liman Başkanı Duran'ın oluşturduğu takımların halat çekme mücadelesini Duran'ın takımı kazandı.

Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Pasaport kıyılarında demirli tarihi Bergama Yolcu Gemisi'nden deniz şehitleri anısına çelenk bırakıldı ve halka açık körfez gezisi yapıldı, ayrıca optimist ve laser sınıfı tekne yarışları gerçekleştirildi.

Muhabir: Tolga Albay

Yayıncı: Ufuk Kırabalı - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Kabotaj Ve Deniz Bayramı Aydoğan İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title