Haberler

Zülfü Livaneli'den Bodrum'da Konser

Müzik hayatında 41'inci yılını kutlayan, özgün müziğin güçlü seslerinden Zülfü Livaneli Bodrum'da hayranlarına unutulmaz bir konser verdi.

Müzik hayatında 41'inci yılını kutlayan, özgün müziğin güçlü seslerinden Zülfü Livaneli Bodrum'da hayranlarına unutulmaz bir konser verdi. Livaneli, şarkılarını sevenleriyle birlikte hep bir ağızdan seslendirdi. Her savaşın bir acı getirdiğini belirten Zülfü Livaneli, "Asla umutsuzluğa düşmeyin. Bu ülkede neler gelir neler gider. Ben her zaman bunu söylerim. Ayrıca unutmayın ki havada kalan uçak, iktidarda kalan parti yoktur" dedi.

'Pal FM'in medya sponsorluğunda, Bodrum Palmarina'da BKM organizasyonuyla düzenlenen 'Palmarina Yazz Yıldızları'nda sahneye, özgün müziğin güçlü seslerinden Zülfü Livaneli çıktı. Amfitiyatro'daki konseri, aralarında Almanya'daki Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, gazeteci-yazar Can Dündar, gazeteci Metin Uca, eski bakanlardan Fikret Ünlü, yazar Nebil Özgentürk, ressam Bedri Baykam ve yaklaşık 2 bin kişi izledi. Livaneli, unutulmaz parçalarını hayranlarıyla seslendirdi. Dillerden düşmeyen şarkılarını büyük bir coşkuyla söyleyen Livaneli, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Konserine 'Merhaba' isimli şarkıyla başlayan Livaneli, şöyle dedi:

"Kaç yıldır söylemekte olduğumuz parçaları birlikte söyleyeceğiz. Müzik hayatımda 41'inci yılı bu yıl kutluyorum. Ben, 5 yıl önce bu konserleri durdurmayı kararlaştırmıştım. Fakat sonra olmadı. Görüyorum ki buna ihtiyaç var. Üçüncü, dördüncü kuşaklar dediler ki; 'Biz bu parçaları, annemizden, babamızdan, ağabeyimizden, ablamızdan duyduk. Onun için o devre yetişemedik. Bunu yapmak zorundasınız.' Şimdi onun için Türkiye'nin her yerinde dolaşıyoruz. Bu yerleri dolaşırken, hem türkülerimizi söylemek, hem de etrafa bakıp, 'Yalnız değiliz, biz az değiliz, biz çokluğuz' diyoruz. Türkiye'nin aydınlık geleceğine inanan insanlar olarak toplanıyoruz."

Livaneli'nin bu sözleri, dinleyicilerinden büyük alkış aldı. Livaneli, konserini izleyen yabancı konuklar için de İngilizce konuşarak "Hoş geldiniz" dedi. Livaneli, Nazım Hikmet'in "En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır" şiirinin bir bölümünü de İngilizce okudu.

SİYASİ MESAJLAR

Söylediği şarkıların hem kendisinin hem de sevenlerinin olduğunu, Türkiye'nin mayasına karıştığını belirten Zülfü Livaneli, bu ülkede 41 yıldan bu yana 'güneş topladıklarını' belirterek, "Güneş Topla Benim İçin" isimli şarkısını söyledi. Livaneli, "Her savaş bir acıdır. Sonuçları her zaman acı getirir. İsmet Paşa, bir mübadele olduğu zaman şöyle demiştir; 'Erken gidene mağlup, geç gidene galip derler.' Hiçbir zaman umutsuzluğa düşmeyin. Bu ülkede neler gelir, neler gider. Ben hep bunu söylerim. Havada kalan uçak, iktidarda kalan parti yoktur" dedi. Livaneli, daha sonra 'Yiğidim Aslanım', 'Memleket Kokulu Yarim', 'Böyledir Bizim Sevdamız', 'Kardeşin Duymaz', 'Karlı Kayın Ormanı', 'Nefesim Nefesine', 'Özgürlük ve Kan Çiçekleri' şarkılarını söyledi. Livaneli yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zülfü Livaneli Almanya Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title