Haberler

"Zorunlu Din Dersi Kaldırılsın" Dilekçesi

"Zorunlu Din Dersi Kaldırılsın" Dilekçesi

"ZORUNLU DİN DERSİ KALDIRILSIN" DİLEKÇESİ

Şişli'deki okullarda verilen din dersinin kaldırılması için Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğe önüne gelen Okmeydanı Halkevleri Eğitim hakkı atölyesine üye veliler önce bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan grup sözcüsü Mehmet Demirtaş, " Zorunlu din dersi eğitimiyle toplumun tüm kesimleri tek yanlı bir din eğitimine tabii kılınarak, Türkiye toplumunun tümü dinsel esaslara göre, yeniden şekillendirilmeye çalışılmaktadır. Zorunlu din dersleri laik devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararı ve Danıştay 8. Daire Başkanlığının kararıyla, din dersi zorunlu olmaktan çıkarılmış fakat AKP iktidarınca, bu karar uygulamaya inatla koyulmamıştır. " dedi.

Demirtaş, " Bizler eğitim sistemindeki bu gericileştirme politikalarının bir an önce son bulmasını ve bu gericileştirme politikalarının da önemli ayaklarından biri olan ve bilimle geliştirilebilecek genç zihinlerin zorunlu din dersleriyle engellenmeye çalışılmasına, bir an önce son verilmesi için, zorunlu din derslerinin kaldırılması talebiyle dilekçelerimizi sunacağız. Bizler herkese eşit, bilimsel , parasız, ana dilde eğitim talebimizin sonuna kadar takipçisi olacağız ve eğitim hakkımız için mücadele edeceğiz " diye konuştu.

Basın açıklamasının okunmasının ardından, grup Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğe girerek, önce ellerindeki dilekçeleri imzaladı; ardından da imzaladıkları dilekçeleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title