Haberler

Zonguldak Valisi, Kurtarma Çalışmasını Anlattı

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma ilçesinde köprünün çökmesi sonucu kaybolan şahıslarından birinin cesedinin, vatandaşların ihbarı üzerine ırmaktan çıkarıldığını ifade etti.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma ilçesinde köprünün çökmesi sonucu kaybolan şahıslarından birinin cesedinin, vatandaşların ihbarı üzerine ırmaktan çıkarıldığını ifade etti.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman'ın makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Çaycuma ilçesinde köprünün çökmesi sonucu ırmağa düşen araçta bulunanları arama kurtarma çalışmalarına destek veren vatandaşların ihbarı sonucu bir cesedin ırmaktan çıkarıldığını ifade etti. İhbarın alındığında bölgeye yakın bir yerde kurtarma ekiplerinin çalışma yaptığını vurgulayan Vali Ayyıldız, kurtarma çalışmasını şöyle anlattı:

"Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Derenin içerisinde arama kurtarma ekipleri, dışarıdan vatandaşlarımızla birlikte 24 esasına göre çalışmalarımız sürüyor. Bölgede çalışma yapan kurtarma ekipleri, çalışmaları esnasında dipte hareketlenme olduğunu söyledi. Bu hareketlenme ve sıcak havalar nedeniyle naaşın su yüzüne çıkmasına sebep olduğunu tahmin ediyoruz. Vatandaşlar tarafından suda görülmüş. Hemen yakındaki kurtarma ekibi, apar topar, ihbarın olduğu bölgeye yönelip, naaşı bir an önce

yakalamaya çalışmış. ve naaşa ulaşılıp, hastaneye kaldırıldı."

BULUNAN SON CESET, UMUTLARI ARTTIRDI

Cesedin 66 yaşındaki Ali Rıza Kaya'ya ait olduğunu doğrulayan Vali Ayyıldız, Kaya'nın cenazesinin yakınlarına teslim işinin sürdüğünü ifade etti. Arama ve kurtarma çalışmalarının yapılmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Vali Ayyıldız, havaların ısınması nedeniyle cesetlerin suyun yüzeyine vurması ihtimali nedeniyle çalışmaların daha da arttırıldığını kaydetti. Çalışmaların yapıldığı bölgede inceleme yaptığını da belirten Vali Ayyıldız, çalışma yapan ekiplerin yetkililerinden aldığı bilgileri ise

şöyle anlattı:

"Kalan vatandaşlarımızın kendilerine ulaşması noktasında, çalışmalarına yön vermek, hem de yerinde görmek anlamında, alanda inceleme yaptık. Oradakiler, naaşların her an su yüzüne çıkabileceğini beyan ettiler. Dolayısıyla arama kurtarma çalışmalarının daha dikkatli ve özenli yapılacağını belirttiler. Artık su yüzünde gözükebileceğini göz önüne alarak, muhtemel yerlere gerekli tedbirleri aldık. Aydınlatmaları yapıyor ve nöbetçileri arttırıyoruz."

ELEŞTİRİLERE CEVAP

Kaya'nın cenazesinin teselli olduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, çalışmaların ise kayıpların tamamının bulunmadığı sürece durmasının mümkün olmayacağını ifade etti. Ayyıldız, "İnşallah en kısa zamanda kalan diğer vatandaşlarımızın naşına ulaşarak acımızı teselli edeciğimize inanıyorum. Tekrar, Çaycumamızın, körü faciasında yakınını yitirenlere, tüm bölgemiz insanına başı sağolsun diliyorum.. En son kişi bulunana kadar bu çalışmalar devam edecek. Kaybolan tüm vatandaşlara ulaşmaya çalışacağız" dedi.

Ayyıldız, açıklamasının sonunda ise arama çalışmalarına katılan vatandaşlardan, arama kurtarma yapan ekiplere, Çaycuma Kaymakam Hasan Yaman'dan sivil savunma ve belediye itfaiye ile zabıta ekiplerine kadar herkese gayret ve çabaları nedeniyle teşekkür etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erol Ayyıldız Hasan Yaman Zonguldak Çaycuma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title