Haberler

Zonguldak'ta "Çanakkale" Programı

Zonguldak'ta Tüm Çalışanlar Platformu Derneği (Tüçap) Tarafından, "Çanakkale" Programı Düzenlendi.

Zonguldak'ta Tüm Çalışanlar Platformu Derneği (TÜÇAP) tarafından, "Çanakkale" programı düzenlendi.

Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen program, "Çanakkale" konulu sinevizyon gösterisinin ardından tiyatro ve okul korosunun seslendirdiği şarkılarla devam etti.

Tiyatro gösterisi, davetlileri duygulandırırken, Çanakkaleli emekli öğretmen ve yazar Hasan Hüseyin Maltepe, Çanakkale destanını anlattı. Maltepe, "Ben size Şehit dedelerimizden selam getirdim" diyerek sözlerine başlarken, bir milletin geleceğinin, geçmişiyle çok alakalı olduğunu söyledi.

Çanakkale'deki zaferin insan üstü meziyet ve fedakarlıklar sayesinde kazanıldığını belirten Maltepe, "Dedelerimiz Çanakkale destanını kalplerindeki iman gücüyle yazdı. Kadın, çocuk, genç demeden her acıya katlandılar. Vatanları için herşeylerini feda ettiler. Acıyı onlar çekti. Biz onların acı çektiği yerde herşeyi hazır bulduk. Onlar, baba yıllardır askerde, oğlu büyümüş savaşa katılmış da birbirlerini savaş meydanında şehit olurken gördüler. Anneler, nişanlı kızlar ise gidip de bir daha dönmeyen yiğitlerini ahirette görmek için dua ettiler. Bizler emanetlerin üzerinde yaşıyoruz. Bu vatan için herşeyini feda eden insanlara nasıl yapalım da borcumuzu ödeyelim? Eskiden düşmana karşı silahla, topla, tüfekle mücadele ediliyordu, ama şimdi kalemle, ilimle, tekonolojiyle yapılıyor. O halde, şehit dedelerimizin torunları olarak neslimizi eğitirken, Çanakkale'deki o iman kuvvetini de anlatalım" dedi.

TÜÇAP Derneği Başkanı Akın Örek ise, programa katılanlara teşekkür ederek, bu tür sosyal ve kültürel faaliyetleri sürdüreceklerini söyledi.

(OS-AK)

26.03.2007 19:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title