Haberler

Zonguldak'ta 30 Bin Kişi Yürüdü

Zonguldak'ta Teröre Lanet Mitingine Yaklaşık 30 Bin Kişi Katıldı. Mitingde 12 Şehit Anısına 12 Dakikalık Saygı Duruşunda Bulunuldu.

Zonguldak'ta teröre lanet mitingine yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Mitingde 12 şehit anısına 12 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Zonguldak Şehit Aileleri Derneği tarafından organize edilen mitinge çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve şehit yakınlarının yanı sıra 30 bin kişi katıldı. Mitingde, "Talabani kedilerin senin olsun köpeklerini istiyoruz", "Hepimiz Mehmediz silah isteriz", "Şehitler vurulunca değil unutulunca ölür", "Şehit kanları damlaya damlaya göl oldu" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünden Şehitler Anıtı'na kadar yapılan yürüyüşün ardından şehit 12 asker için 12 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Mitinge sürücüler de araçlarını durdurarak destek verdi. Kent trafiği 12 dakika boyunca durdu.

Yürüyüşe koltuk değnekleri ile katılan Gazi Necdet Açıl, "Şu an görev verseler seve seve gideriz. Aktif bir şekilde elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Vatanımız için vücudumuzun her tarafını seve seve veririz" diye duygularını dile getirdi.

Teröre tepki gösteren Kore Gazisi İsmail Konak da, acılarının büyük olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bardak dolmuştu, son şehitlerle birlikte iyice taştı. Bu vatana, elimizi, ayağımızı, hayatımızı verdik. Benim bir tek sol kolum kaldı. Gerekirse seve seve onu da veririm. Birlik olup, bütünlüğümüzü göstermeliyiz. Pusu olayından sonra sınır ötesi operasyon gerçekleştirilmesi gerekiyordu. O bölgede askerlik yaptığım için biliyorum, bekleme süresince kamplar boşaltılıyor. Çok güzel bir koz vardı,

operasyonun ardından basının ve batının da haberi olmadan sınır ötesi operasyon yapılması lazım."

Babası Çanakkale'de eşi de Kore'de gazi olan Fatma Kahraman, torunu Barış Kahraman'ın da Hakkari Yüksekova'da pusu kurulan alana bir kilometre uzaklıkta görev yaptığını ifade etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Fatma Kahraman, "Allah rahmet eylesin. Bir daha Allah şehit göstermesin. Onları temizlememiz lazım. Fidan gibi gençler gitti. Torunum Barış Kahraman Yüksekova'da asker. Kahraman'dan kahramana gidiyoruz" diye konuştu.

Kortejin önünde miting aracında konuşan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer de, "Biz savaşa gitmiyoruz. Biz canımıza, vatanımıza kasteden, dil uzatan çapulcuları almaya gidiyoruz. Bize kurşun sıkan, kedimizi bile vermeyiz diyen aşiret reislerine cevap vermeye geleceğiz. Irak halkıyla işimiz yok" ifadelerini kullandı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting olaysız sona erdi.

(SD-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title