Haberler

Zonguldak Limanından Ro-ro Taşımacılığı Rekor Kırdı

Zonguldak Limanından Ro-ro Taşımacılığının Gelişmesine Dikkat Çeken Tso Genel Sekreteri Renda Okay, Limanın İç Anadolu'nun Karadeniz'e Açılan Penceresi Haline Geldiğini Vurguladı.

Zonguldak Limanından ro-ro taşımacılığının gelişmesine dikkat çeken TSO Genel Sekreteri Renda Okay, limanın İç Anadolu'nun Karadeniz'e açılan penceresi haline geldiğini vurguladı.

TSO Genel Sekreteri Renda Okay, Zonguldak Limanından yapılan ro-ro taşımacılığında 2007'nin ilk 9 ayını değerlendirdi. Okay, bir çok firma aracılığıyla yapılan ro-ro taşımacılığında 7 bin 592 tırın Zonguldak Limanından çıkış yaptığını, buna karşılık 6 bin 744 tırın da ülkeye giriş yaptığını açıkladı. Eylül ayına kadar üç firmaya ait ro-ro gemilerinin Ukrayna'ya 145 sefer yaptığını vurgulayan Okay, Zonguldak Limanının İç Anadolu'nun Karadeniz'e açılan penceresi konumuna geldiğini söyledi.

Zonguldak limanından yapılan ihracatta inşaat malzemeleri, beyaz eşya, mobilya, mermer, cam, santral malzemeleri, elektrik malzemeleri, yaş ve kuru üzüm, domates, limon, halı, tekstil çeşitleri, muhtelif gıda maddesi, otomotiv, iş makinesi, aksesuar ve ofis malzemelerinin ağırlıklı olduğunu, ithalatta ise PVC, lastik hammaddesi, çekirdek çeşitleri, ceviz ve iplik çeşitlerinin ülkeye getirildiğini ifade eden Okay, "Uluslararası nakliye yapan 32 saygın firma ro-ro taşımacılığında Zonguldak'ı tercih ediyor. Sadece Türk değil, Suriye, İran, Rus, Kazak, Ukrayna, Gürcistan firmaları da Zonguldak'ı tercih ediyor. Bu tercih 26 Kasım 1996 yılında başlayan ro-ro taşımacılığında Zonguldak'ın hedefine ulaştığının göstergesidir. 2007 yılının ilk 9 ayında toplam 14 bin 336 tır Zonguldak'tan giriş ve çıkış yapmıştır. Hiç şüphesiz bu rakam yıl sonunda 15 bini geçecektir. Bu süre zarfında bazı sorunların yaşanması da doğaldır. Ancak kurumlar ve taraflar bu sorunları mutlaka aşacaktır. İnanıyoruz ki Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Dış İşleri Bakanlığı tır geçiş belgeleri başta olmak üzere sorunları en kısa sürede giderecektir" dedi.

Zonguldak'ta çevre yolunun bulunmaması ve tır parkının küçük olmasından kaynaklanan sorunların zamanla giderileceğine inandığını ifade eden Okay, ro-ro taşımacılığının başladığı yıllarda, ilk altı ayda 3 geminin sefer yaptığını bu süre zarfında çok az sayıda tırın Zonguldak'a geldiğini anımsatarak, "İş hacmi büyüdükçe bazı sosyal sorunların yaşanması doğaldır. Çevre yolu ve tır parkının büyütülmesi bu sorunları ortadan kaldıracaktır. Sonuçta o günlerden bugünlere geldik. Zonguldak artık ihracat kapısı olmuştur. Bu hareketlilik ülkemiz ve Zonguldak için gurur vericidir. Yoğunluğun devam etmesi halinde 2008 yılında giriş ve çıkış yapan tır sayısı 16 bine çıkabilir" şeklinde konuştu.

(OS-AK)

13.09.2007 18:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title