Haberler

Zkü'de And İçme Töreni Yapıldı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu 8. Dönem And İçme Töreni Yapıldı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu 8. dönem and içme töreni yapıldı.

Zonguldak karaelmas Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu 8. dönem and içme töreni ZKÜ kapalı spor salonunda yapıldı. 91 öğrencinin mezun olup and içtiği törene ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vural Evren, öğretim üyeleri, aileler ve eski mezunlar katıldı. Mezuniyet töreninde, bu yıl mezun olması gereken ve geçen sene trafik kazasında hayatını kaybeden 21 yaşındaki Elif Çolak unutulmadı. Çolak'ın fotoğrafı öğrencilerin bulunduğu yere masa koyularak üzerine konuldu ve üzerine karanfil bırakıldı. And içme töreninde öğrenciler adına konuşma yapan Emine Yavuz, "Biz şu anda 91 genç olarak mezun oluyoruz ve şu anda and içiyoruz. Bu diplomayı alırken ailelerimize verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşamamızın yanında, ayrılık-hüzün ve gözyaşını da beraberimizde götürüyoruz. 1. sınıfın ilk günlerinde mezuniyetin çok uzak olduğunu ve okulun hiç bitmeyeceğini düşünüyorduk. Fakat bu 4 yıllık süre su akıp gitti. Sağlık yitince okul bitince kıymete biniyormuş. Biz bu mesleği başaramayacağız diye düşünürken bir anda kadavralarla çalışmaya başladık. Her dersin birbirinden zor olduğunu öğrendik. He yerde herkese sağlık hizmeti verdik. Zaman zaman kendimizi unuttuk. Zaman geçti biz bağımsız ve bilgiyle donatılmış kişiler olduk. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda başarılı bir sağlıkçılar olacağımıza burada söz veriyoruz. Ayrıca geçtiğimiz sene acı bir şekilde trafik kazasında yitirdiğimiz Elif Çokal arkadaşımızı asla unutmuyoruz. O yaşasaydı şu anda bizle birlikte burada mezun olacaktı. Aslında biz burada 92 kişiyiz ve onu unutmayacağız" dedi.

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz is, "Biz öğrencilerimizi, öğrencilerimiz de bizi çok sevdi. Öğrencimiz Emine Yavuz aslında her şeyi söyledi. Atatürk ilke ve devrimlerine nasıl sahip çıkacaklarını anlattı. İnsanlar doğar, yaşar ve ölür. Fakat farkınız hayata bir iz bırakmaktır. Bu meslek sizin iz bırakabilmeniz için en önemli mesleklerden biridir" dedi.

Sonrasında Öğretim üyesi Sevda Bayhan tarafından 91 öğrenciye and içirttirildi ve diploma töreni yapıldı. Son olarak da Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Marşı okundu ve kepler havaya atılarak and içme töreni sona erdi.

(ET-ET-Y) 28.05.2008 16:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title