Haberler

Ziya Doğan Hem Yoruyor, Hem Moral Veriyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Lige Verilen Arayı En İyi Şekilde Değerlendirmek İçin Elinden Geleni Yaparken, Antrenmanlarda Adeta Pestillerini Çıkardığı ve Sezon Başı Hazırlık Kampı Çalışmalarını Uygulattığı Futbolcularına, Sık Sık Düzenlediği Toplantılarla Moral Vermeyi de İhmal Etmiyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek için elinden geleni yaparken, antrenmanlarda adeta pestillerini çıkardığı ve sezon başı hazırlık kampı çalışmalarını uygulattığı futbolcularına, sık sık düzenlediği toplantılarla moral vermeyi de ihmal etmiyor.

SİZİ YORUYORUM AMA..

Ziya Doğan, takıma uygulanan testlerde ortaya çıkan kondisyon açığı nedeniyle 15 günlük arada izin vermediği oyuncularına, bu sabah yapılan antrenman öncesi düzenlediği toplantıda, yaptıkları çalışmaların gerekliliğini işaret etti. Doğan, ¨Sizi yoruyorum ama bunları yapmamız gerekli. Önümüzdeki haftalarda bu çalışmalarımızın sonuçlarını görünce bana hak vereceksiniz. Yüksek bir tempo uyguluyoruz. Artık Türkiye Kupası maçları hariç haftada bir maç oynayacağız ve bu nedenle çok fazla maç trafiği yaşamayacaksınız. Bir süre daha bu tempoda çalışacağız. Bu yüksek tempoyu uygularken kendinize de dikkat etmenizi istiyoruz. Sakatlık yaşamanızı istemiyorum. En ufak sorununuzda bana gelin ve anlatın. Çalışmalarınızdan memnunum ve böyle devam etmenizi istiyorum¨ dedi.

MUSAMPA`YA MORAL

Teknik Direktör Ziya Doğan, antrenmanlarda adeta pestilini çıkardığı oyuncularına sözleriyle moral vermeyi de ihmal etmiyor. İstasyon çalışmaları sırasında oyuncularının yapmasını istediklerini tek tek gösteren ve onları sık sık uyaran Doğan, özellikle bir an önce form tutmasını arzuladığı Kiki Musampa` nın üzerine adeta titriyor. Çalışmalar sırasında, Musampa` yı sık sık yüksek tempolu çalışması konusunda uyaran başarılı teknik adamın diğer favorisi de çalışmalardaki hırsıyla göze batan Szymkowiak. Formsuz iki yıldızı Musampa ve Szymkowiak` a, ¨Bravo, haydi çocuklar¨ sözleriyle moral vermeye çalışan Ziya Doğan` ın, özellikle Kayseri Erciyesspor maçında Szymek` i ilk 11` de oynatmasına kesin gözle bakılıyor. Ankaragücü maçında 18 dakika şans verdiği Musampa` yı da karşılaşmanın ikinci yarısında daha uzun süre sahada tutmanın planlarını yapan Doğan` ın, çalışma arkadaşlarına da, ¨2 - 3 hafta sonra, eğer bir sakatlık olmazsa her futbolcunun aynı form durumunda olmasını istiyorum. Programımızı buna göre yapmamız lazım. Geniş bir kadroyla mücadele etmek istiyorum¨ dediği öğrenildi.

KADRO GENİŞLİYOR!

Ziya Doğan`ın göreve geldiğinde sakat olan Ufukhan ve Celaleddin` in tam anlamıyla iyileşmesi ve form tutması Ziya Doğan`ın yüzünü güldüren etkenlerin başında geliyor. Özellikle sağ kanatta alternatif oyuncu sıkıntısı yaşayan ve Yattara` nın ilk devreyi kapatmasının ardından bu kanada oyuncu bulmakta zorlanan Doğan` ın, Ufukhan` a hazır olması durumunda forma verebileceği ve Musa Büyük`ü de daha hücum ağırlıklı oynatabileceği vurgulandı. Ziya Doğan` ın ilk görev yaptığı dönemde bordo - mavili takımın değişmezlerinden olan ve Doğan` ın oyun sistemini ve istediklerini çok iyi bilen Celaleddin`in de, sol kanada çok iyi bir alternatif olabileceği, Doğan` ın moral kondisyonuyla da formaya uzanabileceği ifade edildi. Sakatların iyileşmesi ile bordo - mavili takımda tek eksiğin Yattara olarak kalması da, teknik kadroya geniş bir oyuncu profiliyle çalışma imkanı tanımaya başladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title