Haberler

Zigana'da Kayak Sezonu Başladı

Gümüşhane'de yaklaşık bir haftadır etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının bir metreyi bulduğu 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı'nda kayak sezonu başladı.

Gümüşhane'de yaklaşık bir haftadır etkili olan yağışın ardından kar kalınlığının bir metreyi bulduğu 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı'nda kayak sezonu başladı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, sezon açılışı için düzenlenen programda yaptığı açıklamada, 2017-2018 kayak sezonunun bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Zigana'nın Karadeniz Bölgesindeki tek kayak merkezi olduğunu vurgulayan Memiş, "Kayak Merkezi Karadeniz Bölgesi'nde yaşayan kayakseverlere hizmet ediyor. Bütün hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Görselliği ve doğal güzelliği ile görülmeye değer." dedi.

Memiş, Zigana'da kayak sezonunun festival havasında tamamlanmasını hedeflediklerini, düzenlenen etkinliklerle her gün cıvıl cıvıl olmasını amaçladıklarını kaydetti.

Zigana Dağı'nda tesislerin olduğu bölgede altyapı çalışması başlatılacağını ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Merkezi adeta Avrupa'daki emsallerinden ayırt edilemeyecek kadar güzel bir mekan haline getireceğiz. Bu yıl Limni Gölü'nü yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etti. Limni Gölü'ne geçtiğimiz yıllara oranla 15 bin kişi gelirken bu yıl 10 katı bir ziyaretçimiz oldu. Aslında kışında Limni Gölü'nü kullanmak istiyoruz ancak yoldaki çığ riskinden dolayı kullanamıyoruz. Yoldaki çığ riskinden dolayı 4 milyonluk bir proje seneye bu zamanda hem uygulamasını hem de projesini bitirmiş olacağız. Zigana çok büyük bir turizm destinasyonu olacak. Bu yıl Gümüşhane'de yaklaşık olarak 300 bin turisti ağırladık. Artık 2018 yılında turizm açısından daha güçlü Gümüşhane var."

Açılışın ardından hafta sonunu fırsat bilerek Zigana Gümüş Kayak Tesisleri'ne gelenler karın tadını çıkardı.

Kaynak: AA / Güncel

Karadeniz Bölgesi Okay Memiş Gümüşhane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title