Haberler

Zıco: Başından Sonuna Mükemmel Oynadık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, UEFA Kupası 2. Tur (H) Grubu'nda Palermo'yu 3-0 Yendikleri Karşılaşmada, Başından Sonuna Dek Üstün Bir Mücadele Ortaya Koyduklarını Söyledi. Hem Takım Olarak Hem de Tribündeki Taraftarların Bugün Mükemmel Olduğunu Belirten Zico, "Maçın İlk Saniyesinden Son Saniye...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, UEFA Kupası 2. tur (H) Grubu`nda Palermo`yu 3-0 yendikleri karşılaşmada, başından sonuna dek üstün bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi.

Hem takım olarak hem de tribündeki taraftarların bugün mükemmel olduğunu belirten Zico, ¨Maçın ilk saniyesinden son saniyesine kadar karşı konulamayacak derecede iyi bir mücadele gösterdik. Bunu yapmamız gerekirdi, yoksa maçı kazanamazdık. Bunu yaptık ve maçı kazandık. Bu farklı galibiyette taraftarımızın desteğinin ve bizim istekli oynamamızın etkisi büyük oldu. 3 - 0 gibi farklı bir skorla kazandık ve gruptaki ilk 3 puanımızı aldık. Tüm oyuncularımız sahaya herşeylerini koydular ve iyi bir mücadele gösterdiler.¨ dedi.

Zico, bir İtalyan gazetecinin, 2 - 0`a kadar Palermo az da olsa sizi zorladı, ani ataklar yaptı, bu sizi sıkıntıya soktu mu? şeklindeki bir soruya ise, şöyle cevap verdi:

¨Maç 2 - 0 oluncaya kadar değil, tüm maç boyunca kontrollü bir oyun ortaya koyduk. Skor ne olursa olsun Palermo gibi takımlara karşı her zaman kontrollü ve iyi oynamanız gerekir. Biz de öyle yaptık. Skoru düşünmeden oynadık. 2 - 0 çok tehlikeli bir skor. Bir gol yediğinizde telaş ve panik başlayabilir. Biz bunu düşünerek 90 dakika kontrollü oynadık. Oyunun hakimi bizdik ve maçı istediğimiz tempoda oynadık.¨

Her maçın motivasyonu farklı olur, bu maç için neler konuştunuz, son şansınızdı bu güzel oyunda bunun etkisi oldu mu? şeklindeki bir soruya ise Zico, ¨Kendi evimizde oynadığımız bir maçtı, kazanmamız gerekiyordu. Son şans olduğu için iyi motive olduğumuz doğru değil. Daha geride 6 puanlık iki maç var. Onları da kazanarak yolumuza devam edebiliriz. Ama bütün bunlara rağmen evimizde oynadığımız bir maçta iyi oynayıp kazanmamız gerekiyordu biz de onu yaptık. Biz Newcastle United maçına da Beşiktaş maçına da aynı motivasyonla çıktık. O maçları kazanamadık; ama bu maçı kazandık.¨

Zico, Kezman`la ilgili bir soruya ise, ¨Kezman ilk golün hazırlayıcısı oldu, bugün mükemmel bir mücadele ortaya koydu. Farklı kazanmamızda büyük rol oynadı. Beşiktaş maçında bu kadro olsaydı, Kezman oynasaydı ne olurdu gibi eğerli sorulara cevap vermek istemiyorum¨ diye cevap verdi.

Brezilyalı teknik adam, Trabzon spor maçında Alex`in cezalı olduğu için yerine Tümer mi yoksa Deivid mi oynayacak sorusuna ise, ¨Tümer salı günü sakatlandı, Deivid`i görevlendirirsem o da çok başarılı olur. Ama daha Trabzon spor maçına 3 gün var. O zamana kadar takımın durumuna bakacağız ve kim takıma daha yararlı olur diye düşünürsek ona görev vereceğiz¨ dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Yönetim Kurulu üyesi Nihat Özdemir`in maçtan sonra, ¨Trabzon spor maçına Bülent Demirlek`in verilmesi bizi üzdü ve düşündürdü¨ açıklamasıyla ilgili olarak ise, ¨Biz takım olarak çıkıp görevimizi yaparız. Hakemler hakkında bir açıklama yapmam söz konusu değil. Bu konulara ben girmek istemiyorum. Bu soruya da bu yüzden cevap vermek istemiyorum¨ şeklinde konuştu.

Palermo Teknik Direktörü Francesco Goudolin ise maçla ilgili yorumunda, ¨Fenerbahçe, kesinlikle galibiyeti hakeden taraftı¨ dedi. Goudolin, karşılaşmayı şöyle değerlendirdi:

¨Fenerbahçe, bizden daha iyi oynadı, kutluyorum. İlk kez ilk 11`de oynayan 3 futbolcumuz, zor bir maça çıktılar. Atmosferin oldukça sıcak olduğu zor bir maçta, performanslarından memnunum. Bu kadronun hafta sonu Inter ile yapacağımız maçla bir ilgisi yoktu. Kadroda uygun gördüğüm biçimde futbolcularımı oynatmak zorundaydım. Yenilgiye karşın tabii ki mücadeleden memnun kaldım. Çıkan takımımla beraber, maçın son dakikasına dek son derece mücadeleci bir oyun sergiledik.¨

Öte yandan İtalyan çalıştırıcı, dönüş uçağına yetişmek amacıyla, Zico`nun konuşmasını bölerek, önce kendisinin açıklama yapmasına izin verilmesini istedi.

Konuşmasını bölen Brezilyalı çalıştırıcı Zico, kürsüyü Goudolin`e bırakarak salon dışına çıktı. Zico, Goudolin`in ardından konuşmasını sürdürdü.

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, UEFA Kupası`nda İtalya`nın Palermo takımını iyi bir oyunla ve farklı skorla yendiklerini söyledi.

Nihat Özdemir, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Newcatle United ile yaptıkları ilk maçta iyi oynamalarına karşın yenildiklerini hatırlatarak, ¨Grupta, sahamızda oynadığımız ilk maçta İtalya`nın önemli bir takımını, taraftarlarımızın başından sonuna kadarki desteğiyle, iyi oynayıp 3 golle yendik¨ dedi.

Bu galibiyetle gruptan çıkmak için önemli bir avantaj elde ettiklerini ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

¨Bundan sonra oynayacağımız Celta De Vigo ve Eintracht Frankfurt maçlarında, puan ya da puanlar alarak gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Taraftarlarımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Beşiktaş maçında da stadı

doldurmuşlardı ama galip gelememiştik. Bugün de stadı tamamen doldurdular. Avrupalı taraftarlar gibi maçın başından sonuna kadar bize destek verdiler. Oyuncularımız da bu desteğe iyi karşılık vererek, iyi oyunla Palermo gibi bir takıma 3 gol attılar.¨

Özdemir, hafta sonunda Trabzon spor ile yapacakları lig maçına hakem Bülent Demirlek`in atanmasına tepki gösterdi.Trabzon spor ile her zaman önemli maçlar yaptıklarını kaydeden Özdemir, şöyle konuştu:

¨Trabzon spor bizim ezeli rakibimiz, ebedi dostumuzdur. Bu, onlarla oynayacağımız ne ilk, ne son maç olacak. İyi bir karşılaşma olacağına inanıyorum ama bizi üzen ve düşündüren, MHK`nın bu maça Bülent Demirlek`i tayin etmesidir. Bülent Demirlek, Fortis Türkiye Kupası`nda Beşiktaş ile yaptığımız maçın hakemiydi. Yanlış kararlarıyla Fenerbahçe kupayı kaybetti. Hatta, MHK Başkanı Mustafa Çulcu da hakemin hatalı kararlarıyla Fenerbahçe`nin kupayı kaybettiğini söyledi.

Federasyon, ona ikramiye verir gibi Almanya`daki Galatasaray-Beşiktaş Süper Kupa maçını verdi. Bu hafta da Fenerbahçe-Trabzon spor maçının hakemi oldu. İnşallah bir önyargıyla bu maçı idare etmez. Demirlek unutmamalıdır ki tüm kamuoyunun gözü bu maçta olacak. Önümüzde Galatasaray derbisi var. Eğer Trabzon spor maçında hakemin vereceği yanlış karardan dolayı birkaç oyuncumuz cezalı duruma düşer ve Galatasaray maçında oynayamazsa, bu düşündürücü olacaktır.¨

Özdemir, Birinci Lig Kulüpler Birliği Vakfı`nın bugün Fenerbahçe ile ilgili aldığı kararı yönetim kurulu olarak değerlendirip, ona göre çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Kulüpler Birliği`nin, bugün Fenerbahçe`ye bir ihtar verdiğini hatırlatan Özdemir, ¨Bundan sonraki toplantılara Fenerbahçe`nin katılmasını, Fenerbahçe`nin, Kulüpler Birliği`nin bir parçası olduğunu, Fenerbahçe`siz bir

kulüpler birliği olamayacağı ifadesini kullanmışlardır. Bunu yönetim kurulunda değerlendireceğiz ve bundan sonraki çalışmalarımızın nasıl olacağını spor kamuoyuna açıklayacağız¨ dedi.

Fenerbahçe`nin Sırp futbolcusu Kezman, Palermo`yu 3-0 yendikleri maçta, sezonun en iyi futbollarından birini oynadıklarını söyledi.

Kezman, maç sonrası yaptığı açıklamada, Palermo`nun güçlü bir takım olduğunu belirterek, ¨Bu sezonun en iyi oyunlarından birini oynadık. Yendiğimiz takımın İtalya`nın en iyi takımlarından biri olması, beni ayrıca gururlandırdı. Bundan sonra grupta önümüz açık. Deplasmanda Celta Vigo`dan 1 puanla dönüp, sahamızda,

seyircimizin desteğiyle Eintracht Frankfurt`u yeneceğiz¨ dedi.

Mehmet Yozgatlı da Palermo karşısında 3 puanı 3 golle aldıklarını kaydederek, ¨Bugün çok iyi mücadele ettik. Sahada birbirimizle sürekli konuştuk. Son haftalarda iyi oynuyor, ancak gol bulamıyorduk. Bugün, girdiğimiz

pozisyonları değerlendirip 3 gollü bir galibiyet aldık¨ diye konuştu.

Tuncay ise sahada futbol ve mücadele adına herşeyin olduğunu vurgulayarak, ¨Hepimiz, oynadığımız futboldan zevk aldık. Seyircimiz de çok güzel destek verdi¨ açıklamasını yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title