Haberler

Zeytin Dalı Harekatı'na Destek - Mardin /

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında görev alan askerlere vatandaşların destekleri sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ( Tsk ) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatında görev alan askerlere vatandaşların destekleri sürüyor.

Mardin'in Artuklu ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin ( Tsk ) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla yürüyüşü düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK, vatan sana canım feda", "Askere uzanan eller kırılsın, Reis bizi Afrin'e gönder" sloganları atan grup üyeleri daha sonra İl Jandarma Komutanlığına yürüdü. Burada askerlere sevgi gösterisinde bulunan grup, taşıdıkları Türk bayraklarını öptükten sonra askere telim etti. Bazı kişiler de evlerinin balkonundan ve araçlarından yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüşe 6 aylık kızı ile katılan Emine Dalfidan, Afrin Harekatı'nı desteklerini, orada bulunan Mehmetçik için her zaman dua ettiklerini kaydetti.

Zahide Aşar da kendisinin ve çocuklarının da ülke uğruna seve seve canlarını vermeye hazır olduğunu belirterek, "Beni de alsınlar seve seve canımı feda ederim." ifadelerini kullandı.

Engelli Zeynel Abidin Güntekin, Afrin'e gönüllü gitmeyi istediğini belirterek, "Bizler de vatanımız, dinimiz için yürüyüşe katılıyoruz. İhtiyaç duyulursa şimdi ben de giderim. Gönüllü olarak her zaman hazırız." dedi.

Elindeki bayrağı öperek askere teslim eden Mehmet Nur Öncel, "Afrin'e gitmeye her zaman hazırız. Yeter ki başkomutanımız bize emir versin. " diye konuştu.

"Bu işe siyaseti karıştırmayalım"

Serkan Sincar, Mehmetçiğin yanında olduklarını belirterek, "Vatan için ölmeye her daim hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Rifa Örnek de birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, "Hainler bize savaş açmışken yapmamız gereken birlik olmaktır, Türkiye'ye sahip çıkmaktır. Bu işe siyaseti karıştırmayalım. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır." dedi.

Yürüyüşün ardından vatandaşlar araçlarıyla şehir turu attı.

Malatya

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ( Tsk ) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere destek olmak amacıyla, bir iş adamı ve 3 besici birer büyükbaş hayvanı Türk Kızılayı Malatya Şubesine bağışladı.

Türk Kızılayı Malatya Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, TSK'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere destek olmak amacıyla iş adamı Vural Sarıcı ile besicilik yapan Mehmet Ali Horoz, Mehmet Sait Horoz ve Hamdi Horoz birer büyükbaş hayvanı Türk Kızılayı Malatya Şubesine bağışladı.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, bağışçıların Afrin'de Malatya'nın sesi olduğunu dile getirdi.

İşletme sahibi Narinç ise bağışlanan 4 büyükbaş hayvanın kesimini ücretsiz yaptığını ifade ederek, kesilen hayvanların kavurma haline getirilmesi ve paketlenmesinin de ücretsiz yapılacağını bildirdi.

Mehmet Ali Horoz besici olan ailesinin devletin yanında olduğunun altını çizerek, "Türk ordusunun başarıları bizleri gururlandırıyor. Türk ordusu her zaman mazlumun yanında oldu, mazlumun sesi oldu." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Mardin Afrin TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title