Haberler

Zeki Sezer: "Ecevit Demokratik Halk Kooperatifçiliğinin Öncüsüydü"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Eski Başbakan Bülent Ecevit'in, Demokratik Halk Kooperatifçiliğini, Halkın Sömürüden Kurtulmasının Bir Aracı Olarak Gördüğünü Söyledi ve "Ecevit Demokratik Halk Kooperatifçiliğinin Öncüsüydü" Dedi.

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer eski Başbakan Bülent Ecevit'in, demokratik halk kooperatifçiliğini, halkın sömürüden kurtulmasının bir aracı olarak gördüğünü söyledi ve "Ecevit demokratik halk kooperatifçiliğinin öncüsüydü" dedi.

ANKARA (ANKA) – DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bülent Ecevit'in Türkiye'de halk kooperatifçiliğinin öncüsü olduğunu söyledi.

Zeki Sezer, Ecevit'in birinci ölüm yıldönümü nedeniyle Gazi Üniversitesi Kooperatifçilik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen "Kooperatifçi Başbakan Bülent Ecevit Paneli"nde konuşma yaptı.

Ecevit'in her yönüyle topluma örnek bir kişi olduğunu belirten Sezer, "Ecevit işbirliğiyle ekonomik kalkınmanın önünü açabilecek kooperatifçilik modeline içtenlikle inanmış bir devlet adamıydı" dedi.

Ecevit'in, sosyal adaletin hayata geçirilmesi için, ekonomik gücün halkın elinde yoğunlaşmasını istediğini ve toplumsal dayanışma ile örgütlülüğü ön plana çıkarttığını anlatan Sezer, "Kooperatifleşme, toprak reformu ve Köy-Kent projesiyle de desteklenerek halk sektörünün, ekonomik gücün halka aktarılmasının etkin bir yöntemi olarak öngörülmüştür" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title