Haberler

    Zavallı Mesut, Zavallı İlkay

    Maç öncesi Alman medyasında Türk seyircilerin olay çıkaracağı yönünde haberler çıktı.

    Maç öncesi Alman medyasında Türk seyircilerin olay çıkaracağı yönünde haberler çıktı. Hürriyet'in Beri Büro Şefi olarak göreve başlayalı birkaç ay olmuştu. Sonradan Almanya'nın Cumhurbaşkanı olan Richard von Weizsaecker, o zaman Berlin'de hükümet eden belediye başkanı, yani eyalet başbakanı idi. Olumlu bir atmosfer yaratmak için Berlin'deki bir Türk aileyi ziyaret ettik birlikte. Uzun uzun sohbet edildi. Türk böreği, Türk tatlıları yenildi, Türk çayı içildi. Richard von Weizsaecker, barış ve dostluk mesajları verdi.

    "Türk Milli Takımı kaybetse de Berlinli Türkler kazanacak" dedi. Yani Alman Milli Takımı'nın da Berlinli Türklerin takımı olduğu mesajını verdi.

    Bu haber Hürriyet'ten birinci sayfasında yayınlandı. Karşılaşmayı Almanya 5-1 kazandı. Stadyum ve çevresinde de, Berlin'in diğer kesimlerinde de, kayda değer hiçbir olay çıkmadı. Aksine, Berlinli Türkler ellerinde Türk ve Alman bayraklarıyla ünlü Ku'Damm Caddesi üzerinde gece geç saatlere kadar çılgınca eğlendiler.

    Berlinli Türkler, Almanlarla kol kola girerek, el ele vererek tam bir dostluk sergilediler.

    *

    Tarih: 8 Ekim 2010

    Yer: Berlin Olimpiyat Stadyumu. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Alman ve Türk Milli Takımları karşı karşıya geldi. Stadyum tıklım tıklım. 74 bine yakın seyircinin yarıdan fazlası Almanya'nın çeşitli kesimlerinden gelen Türklerdi. Karşılaşmayı Almanya 3-0 kazandı. Alman Milli Takımı'nın 2. golünü Mesut Özil attı. Ancak maç boyunca Mesut Özil ne zaman topla buluşsa, Türk seyirciler tarafından yuhalandı, ıslıklandı. Bu davranış Türk seyirciye hiç yakışmadı. Zaten Mesut Özil de attığı golün sevincini bile yaşayamadı. Bild am Sonntag Gazetesi haberi, "Mesut Özil, kırık kalpli kahraman. Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Mesut'a 'Almanya adına bir gol attığınız için çok mutluluk duydum' dedi. Başbakan Angela Merkel ise 'Herhalde sizin için duygusal açıdan hiç de kolay olmamıştır' dedi" satırlarıyla verdi. Tabii Mesut'un attığı golün sevincini yaşayamadığına yer verirken Türk seyirciler tarafından ıslıklanıp, yuhalanmasını da eleştirdi. Mesut Özil, göçmen kökenlilerin Almanya'ya uyumunun sembolüydü. Islıklanmasana ve yuhalanmasına üzülmüş, "Zavallı Mesut" demiştim.

    *

    Tarih: 2 Haziran 2018

    Yer: Avusturya'nın Klagenfurt kentindeki Wörthersee Stadyumu. 14 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında Rusya'da yapılacak Dünya Kupası öncesi Avusturya-Almanya arasında hazırlık maçı oynandı. Daha Alman Milli Takım oyuncuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın isimleri anons edildiğinde hem Alman hem de Avusturyalı seyircilerden ıslıklar geldi. Yuh sesleri de.

    Mesut Özil ve İlkay Gündoğan topla ne zaman buluşsalar, ıslıklar ve yuh sesleri yükseldi. Karşılaşmanın ilk golünü Almanya adına 11. dakikada Mesut Özil attı. Avusturyalı seyircilerin yanı sıra bazı Alman seyirciler de alkışlamak yerine Mesut Özil'i ıslıklamayı, yuhalamayı yeğledi. Mesut Özil ile İlkay Gündoğan'ın tek suçu(!) Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşmalarıydı.

    "Nasıl olur da Alman Milli Takımı oyuncuları Erdoğan'ın seçim kampanyasına destek verirler?" suçlamalarına hedef oldu Mesut Özil ile İlkay Gündoğan. Karşılaşmayı 2-1 Avusturya kazandı. Bu karşılaşmayı izlerken Alman seyircilerin sergilediği tutumu görünce, kendi kendime "Zavallı Mesut", "Zavallı İlkay" diye mırıldandım.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Mesut Özil Almanya Politika Güncel Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Bakmadan Geçme

    11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
    Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

    Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title