Haberler

Zana İfade Verdi

Kapatılan Dep'in Eski Milletvekili Leyla Zana, DTP'nin Desteklediği Bağımsız Milletvekillerinin Seçim Çalışmaları Sırasında Diyarbakır, Iğdır ve Adıyaman'da Yaptığı Konuşmalar Nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında İfade Verdi.

Kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana, DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekillerinin seçim çalışmaları sırasında Diyarbakır, Iğdır ve Adıyaman'da yaptığı konuşmalar nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında ifade verdi.

Zana, avukatı Cabbar Leygara ile birlikte geldiği savcılıkta hakkında açılan 4 ayrı soruşturma nedeniyle ilk olarak Diyarbakır'da DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının seçim öncesi İstasyon Meydanı'nda yaptığı konuşmadan dolayı ifade verdi.

Bu arada, Zana hakkında Diyarbakır'da geçen yıl gerçekleştirilen Nevruz etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle de hakkında Terörle Mücadele Kanunu'nun ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu kapsayan 7/2. maddesi uyarınca dava açılmıştı.

Zana'nın, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılaması ise sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title