Haberler

Yüzme Federasyonuna Rekortmen Başkan Adayı

Yüzme Federasyonu'nda Hafta Sonu Seçim Heyecanı Var. Kerem Tanılkan ve Tuğrul Dellaloğlu'yla Birlikte Başkan Adaylarından Olan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan Yüzme Sporunda Bilimsel Anlamda Tek Kaynak Olduğunu Söyleyerek Bilimsel Çalışmalarla Tekniği Bileştirerek Türk Yüzme Sporunu Dünyada Ekol Haline Getireceğini İfade Etti.

Yüzme Federasyonu'nda hafta sonu seçim heyecanı var. Kerem Tanılkan ve Tuğrul Dellaloğlu'yla birlikte başkan adaylarından olan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan yüzme sporunda bilimsel anlamda tek kaynak olduğunu söyleyerek bilimsel çalışmalarla tekniği bileştirerek Türk yüzme sporunu dünyada ekol haline getireceğini ifade etti.

Hafta sonu Ankara'da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurulla birlikte Yüzme Federasyonu'nun yeni başkanı belli olacak. Cumartesi günkü seçimler öncesi İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) sorularını yanıtlayan başkan adaylarından Ahmet Bozdoğan, iddialı olduğunu vurgulayarak kazanması halinde Türk yüzme sporunu dünyada hak ettiği yere taşıyacağını söyledi. Marmara Üniversitesi Spor Akademisi'nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan yüzme sporunda bilimsel anlamda tek kaynak olduğunu belirterek, "Yüzmede tek kaynak niteliğinde gözüküyorum. Benden evvel bilimsel kaynaklar yoktu. İlk kitabımı 1986 yılında çıkarttım. Arkasından 2000 yılında bir kitap çıkarttım, 2002 yılında tekrar çıktı. Şu an halen basımı devam eden bir kitabım daha var" derken aday olması ile ilgili olarak, "Yüzme Federasyonu'nun tarihçesine baktım ve adaylar içerisinde bir tek Haluk Toygarlı daha önceki federasyon başkanı su topundan gelme. Diğer bütün başkanlara baktım yüzmenin içinden gelen bir tane aday yok. Hepsi dışardan bir veli olarak bu işe gönül vermiş arkadaşlarımız. İlk kez kendi içimizden bir başkan çıksın diye başkan adayı oldum. Başkanların hepsi genelde başarılı tablo sergilemişlerdir. Ama ben bunu daha iyi yapacağıma inanıyorum. Yüzmenin dünya çapında bir ekol haline gelmesini ve yüzme vizyonunun gelişmesini istiyorum" diye konuştu. Projeleri hakkında da bilgiler veren Bozdoğan, şu anda yüzmenin Türk spor dalları içinde yeterince yer edinemediğini bununda basınla ilişkilerden geçtiğini söyleyerek, "Ben eskiden bir Türkiye rekoru kırdığım zaman sabahleyin gazete aldığımda yarım sayfa benden bahsederdi. Şimdi Derya Büyükuncu Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük yüzücülerinden biri dünya 5.'si oluyor. Gazetelerde küçücük sütunlarda yer alıyor. İnanın biz bir rekor kırdığımız zaman bile bazen tam sayfa bazen yarım sayfa, 'Altın Çocuk, Platin Çocuk, Rekor Marinası' gibi başlıklar atılıyordu. Ama şimdi bakıyoruz. Olimpiyatlara gidecek sporcularımızla bir röportaj bile yapılmıyor. Basın ve medyayla ilişkimizi ilerleterek, kitle sporu olduğu konusunda yüzmenin halkımıza, tüm okullara yayılmasını sağlamak amacındayız. Kitlesel bir spor olduğunu ilk okuldan başlayarak tüm okullarda yaygın hale getirmek istiyoruz. Yüzmenin basınla ilişkisini geliştirmek istiyorum. Her şeyden önce bir kural ve yönetmelikleri olmayan bir federasyona yönetmelikler oluşturmak amacındayım. Ben bir yerde teknikle bilimi birleştireceğim ve bunun içinde dünyada birçok proje var. Bu projelere benzer projeleri bütün üniversitelerin işbirliği ile bu projeleri başlatacağım. Dikkat ederseniz bir ABD, bir Rusya, bir Avustralya yüzme sporunda tüm dünyaya hakim. Bu ve buna benzer projelerle neden Türk insanı da bu başarıyı elde etmesin?. Elde edebilecek çok güçlü insanlarımız var. Zaten Türk'ün karakterinde de bu var. Ben bunu düşünüyorum ve Türk insanının karakterinde olan bir şeyi de misyon olarak üstlenmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Bozdoğan seçimi kimin kazanacağının önemli olmadığını önemli olanın yüzme sporunun gelişmesi olduğunu da vurgulayarak, "Türk yüzme sporunun geleceğe emin adımlarla ilerlemesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Yeniden bir oluşumla yönetim anlayışıyla ve bütün kitlelerle bütün yüzmeye gönül veren kimselerle birlikte yeni bir yönetim anlayışıyla bu işe girişeceğimize ve yüzme sporunu belirli bir seviyeye getireceğimize inanıyorum. Seçimlerin yüzme sporun için faydalı olacağına inanıyorum. Yeni bir başkan ve yeni bir yapılanmayla faydalı projelerin devamıyla yüzme sporunun iyi bir yere geleceğine inanıyorum. Ve aday olan iki arkadaşıma da başarılar diliyorum. Kim kazanırsa kazansın bu seçim yüzme camiası için hayırlı olacak" dedi.

Ahmet Bozdoğan, 1953 yılında Adana'da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite tahsilini Adana'da yaptıktan sonra milli takım hocalığı yaptı. Spor akademisi olarak açılan Marmara Üniversitesi'nde 1977 yılında Spor Akademesi'ne öğretim görevlisi olarak başladı. 1986 yılında yüksek lisans, 1992 yılında ise doktorasını tamamladı. Şu anda yardımcı doçent doktor olarak görevini sürdürüyor.

10 yaşında yüzmeye başlayan Bozdoğan, 12-13 yaşlarında gençler kategorisinde serbest dalda bütün Türkiye rekorlarını kırdı. Aynı yaşlarda, 200-400-800 ve 1500 metre büyüklerde Türkiye rekortmeni oldu. En büyük başarılarından birisi bir sezonda 36 Türkiye rekoru kırmasıydı. Ahmet Bozdoğan, bir Türkiye Şampiyonası'nda da 11 Türkiye rekoru kırarak Türk yüzme sporu tarihine geçmişti. Halen yüzme derslerine giren Ahmet Bozdoğan aynı zamanda da üniversitede ana bilim dalı başkanlığını yürütüyor .

(ERS-ERS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title