Haberler

Yüzen Fuar Bluexpo Trabzon'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Eskiden Tarım Ürünleri İhraç Eden Türkiye'nin Şimdi Sanayi Ürünü İhraç Etmeye Başladığını Belirterek, Bunun Türk Girişimcisinin Başarısının En Önemli Göstergesi Olduğunu Söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, eskiden tarım ürünleri ihraç eden Türkiye'nin şimdi sanayi ürünü ihraç etmeye başladığını belirterek, bunun Türk girişimcisinin başarısının en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

İçerisinde 71 adet firmanın ürünlerinden oluşan stantların yer aldığı yüzen fuar Bluexpo, Bulgaristan'ın Varna Limanı'ndan başlattığı ziyaretlerini Trabzon Limanı'nda tamamladı. Geminin Trabzon Limanı'na gelmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Bakan Özak, iktidarları döneminde her alanda çok önemli başarılar kaydedildiğini söyledi. Türkiye'nin önceleri tarım ürünleri ihraç eden bir ülke konumundan sanayi ürünleri ihraç eden bir ülke konumuna geçtiğini dile getiren Bakan Özak, "Türkiye'nin

ihracatında sanayi ürünleri artık ilk sırada geliyor. Bu da Türk girişimcisinin başarısının en önemli göstergesi. Tabii yalnız üretmek yetmiyor. Türkiye, ayrıca komşularıyla iyi geçinmeyen, düşman üretilen bir manzaradan bugün dost üreten ve komşularıyla ihracatını 5-6 katına çıkaran bir duruma geldi" dedi.

Türk girişimcisinin başarılı çalışmalarıyla dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Bakan Özak, Bluexpo gemisinin faaliyetlerini de överek globalleşen ve giderek küçük bir köy haline gelen dünyada bu tip etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Gemiyi 400 bin dolara kiralayarak fuar haline getiren Adıgüzel Fuarcılık (ADG) Genel Müdürü Hakan Adıgüzel ise Bluexpo gibi büyük bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bluexpo'nun ziyaretleri sırasında 5 ülkeden yaklaşık 14 bin ziyaretçiye ulaştıklarını kaydeden Adıgüzel, bundan sonraki hedeflerinin Kuzey Afrika ülkeleri olduğunu ifade etti. Uzun soluklu titiz bir çalışmanın sonucu olan projenin katılımcılar açısından verimli geçmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten

Adıgüzel, "Ancak bunun ötesinde her ülkede gerçekleştirdiğimiz kültürel etkinliklerin ayakta alkışlanması bizlere ayrı bir gurur verdi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Özak ve törene katılanlar gemideki stantları gezdi. Törene Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Eren, iş dünyasının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

(BK-MU-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title