Haberler

Yurtdışına Çıkamayan Tır'ların Bedelleri Ödenecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hasan Kara, Ulaştırma Bakanlığı Tarafından 1973-1988 Model Arasında Olan Tır'ların Önümüzdeki Hafta Satın Alınacağını Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hasan Kara, Ulaştırma Bakanlığı tarafından 1973-1988 model arasında olan TIR'ların önümüzdeki hafta satın alınacağını söyledi.

Kara, geçen ay içerisinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in Kilis'e GAP'la ilgili toplantı için geldiği sırada TIR şoförlerinin sorunlarını dinleyerek çözüm bulacaklarını taahhüt ettiğini hatırlatarak, "1973-1988 model TIR'lara yurtdışına yük taşımaları için gerekli olan C2 belgesinin verilmemesi nedeniyle eski model TIR'ları olanlar büyük sıkıntı yaşıyordu. Eski kamyonları devlet satın alıyordu. TIR'ları da yine devlet satın alacak. TIR şoförlerinin mağdur edilmemesi için Ulaştırma

Bakanlığı bir düzenleme yaptı. Önümüzdeki hafta içerisinde eski TIR'lar satın alınmaya başlanacak. Türkiye'de bu kapsama giren 3 bin 579 TIR var" dedi.

Hükümetin hiç kimseyi mağdur etmeyeceğini vurgulayan Kara, "Ulaştırma Bakanlığı tarafından TIR'lar için kilo başına 75 Ykr ödenecek. Ayrıca ek olarak her TIR için bin 500 YTL verilecek. Bu vesile ile TIR şoförlerinin mağduriyeti de sonlandırılmış olacaktır. Ortada TIR şoförlerinin haklı bir sıkıntısı vardı. Allah'a şükür bu sıkıntı ortadan kalkıyor" diye konuştu.

(MAD-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title