Haberler

Yunus Emre Termik Santrali Satışa Çıktı

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Naksan Grubu şirketlerinden Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ bünyesinde bulunan Yunus...

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yönetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Naksan Grubu şirketlerinden Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ bünyesinde bulunan Yunus Emre Termik Santrali'nin ticari ve iktisadi bütünlük kapsamında 1 milyar 400 milyon lira muhammen bedelle 30 Ocak'ta satış ihalesi yapılacak.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Termik Santrali Hizmet Binasında düzenlediği basın toplantısında, Naksan Şirketler Grubu'na ait Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik AŞ'nin Yunus Emre Termik Santrali'nin 2 yıldır TMSF kayyumunda yönetildiğini belirterek, burasının Türkiye'nin önemli termik santrallerinden birisi olduğunu söyledi.

Santralde 792 personelin görev yaptığını ifade eden Gülal, şöyle konuştu:

"Biz burayı milli ekonomiye kazandırmak adına 30 Ocak itibarıyla satışını planlıyoruz. 1,4 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkacağız. Bu süreçte tüm yatırımcıları bu ihaleye davet ediyoruz. Adularya Yunus Emre Termik Santrali sadece Eskişehir özelinde değil, ülkemiz için önemli bir tesis dolasıyla bunu devraldığımız günden itibaren ekonomiye kazandırma hesapları içindeydik. İnşallah iyi bir netice ve satış rakamıyla bunu milli ekonomiye kazandırmak istiyoruz."

Gülal, tesisin gayri faal bir tesis olduğunu ve burada istihdamı korumak adına 2 yıldır inanılmaz bir mücadele verdiklerini vurgulayarak, "Burada arkadaşların istihdamlarında herhangi bir sorun olmasın diye kömür çıkarmaya devam ediyoruz. Arkadaşlarımızın birikmiş alacakları söz konusu değil." dedi.

Gülal, daha sonra AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile madende ve tesislerde incelemelerde bulundu.

Naksan Grubu şirketleri, Gaziantep Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 2016 eylül ayında TMSF'ye devredilmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Mihalıççık Eskişehir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title