Haberler

Yunanistan'da Orman Yangınları Devam Ediyor

Yunanistan'ın Başkenti Atina'nın Pendeli Bölgesinde Dün Başlayan Orman Yangını, Rüzgarın Yön Değiştirmesiyle Yerleşim Yerlerini Etkiledi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Pendeli bölgesinde dün başlayan orman yangını, rüzgarın yön değiştirmesiyle yerleşim yerlerini etkiledi.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 60'tan fazla evin yandığı, çevrede park halinde bulunan çok sayıda aracın hasar gördüğü belirtildi. Pendeli'deki orman yangını Yunan televizyonlarında canlı verilirken, yazılı basında da ilk sayfalarda yer aldı. Yunan gazetelerinden Elefterotipia, Pendeli'deki orman yangınını "Yanmış topraklarla ayın 16'sında seçim" başlığıyla verirken, Ta Nea ise "Yeter artık, Atina'yı yanması için bıraktılar" ifadelerini kullandı.

Yunan halkı da son dönemlerdeki orman yangınlarına sert tepki gösterdi. Halk, devletin orman yangınları konusunda yeterli önlem almadığını savundu. 60 yaşındaki Danai Kamou, yangınlardan dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Bütün bu olanlar çok çirkin. Ne güzelliklerimiz varsa yok ettiler. Orman yangınları kasten mi yapıldı yoksa yanlışlıkla mı bilmiyorum ancak çok acı verici bir olay" diye konuştu.

Bir başka Yunan vatandaşı emekli öğretmen Kostas Dalyanidou ise, "Orman yangınlarına karşıyız. Sadece Yunanistan'da değil tüm dünyada. Orman yangınlarına sebep olanların yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz. Diğer taraftan yanan her ağacın yerine yeni bir fidan dikilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde tabiata yeniden can verebiliriz" dedi.

Pendeli'de başlayan dünkü orman yangını itfaiyecilerin büyük çabasıyla kontrol altına alınmış durumda.

(ES-SŞ-SŞ-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title