Haberler

Yolasığmazoğlu: Engelli Sorunu Sadece Ülkemizde Değil Dünyada da Büyük Bir Sorun

Kastamonu'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programda Zirve Düğün Salonu'nda engelliler için gece düzenlendi.

Kastamonu'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen programda Zirve Düğün Salonu'nda engelliler için gece düzenlendi.

Salonun tamamen dolduğu programa Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Emin Çınar, 22. Dönem Milletvekili Mehmet Yıldırım ve CHP'liler, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Feridun Öztürk, Gençlik Kolları Başkanı Niyazi Keskin ve diğer Partililer, Kastamonu Ağaç Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç, Yol-İş 2 Nolu Şube Başkanı Sadık Düzgün başta olmak üzere engelliler, aileleri, öğretmenler, davetliler ve diğer konuklar katıldı.

Düzenlenen programda konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği, Kastamonu Şubesi Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu, dernek olarak kuruldukları günden bugüne 11 yıldır çeşitli etkinliklerle sorunlarının dile getirdiklerini belirterek destek istediklerini ve destek de aldıklarını kaydetti.

Kastamonu'da yaşayan engellilerini diğer illerde yaşayan engellilere göre işlerinin çok daha kolay olduğunu ifade eden Yolasığmazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü ilimizin yetkilileri ve yöneticileri her zaman derneğimizin ve engelli arkadaşlarımızın yanında oldular. Engelli sorunu sadece ülkemizde değil, dünyada da büyük bir sorun. Birden de çözülebilecek bir durum değil. Şu an yaşadığımız sıkıntılar ne şimdiki hükümetimizin, ne önceki hükümetlerin hiç kimsenin suçu değil. Tarih süresince engellilerin geç keşfedilmesinden, bizati biz engellilerin birleşip sorunlarımızı geç aktarmamızdan kaynaklanmaktadır. Bugün durum biraz daha farklı. Ben bizleri bu mutlu ve birlikte olduğumuz günümüzde bizleri gelerek yalnız bırakmayan ve bizleri gelerek mutlu eden, desteklerini her zaman esirgemeyen ve gururlandıran tüm herkese katılımcılarıma da teşekkür ediyorum."

Yolasığmazoğlu'nun konuşmasından sonra özel Erdem Eğitim Merkezi Öğretmeni Neslihan Sevimli tarafından, engelli bir çocuğun ailesine yazdığı duygu yüklü mektup okundu. Ardından müzik eşliğinde oyun havaları eşliğinde engelliler sahnede oynayarak güzel bir gece geçirdiler. Gece de sahne alan Fındık Kurdu lakaplı, TV programı ile de ünlenen küçük Berna Karagözoğlu'da birbirinden güzel şarkılarını engelliler ve diğer katılımcılar için okudu. Karagözoğlu ile engelliler hatıra resmi çektirdi.

- KASTAMONU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title