Haberler

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Mandal Açıklaması

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Kanunu ile ilgili yaklaşık 10 madde teklifinin Üretim Reformu Paketi'ne dahil olmasına ilişkin, "Yükseköğretim sistemimize büyük fayda sağlayacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Kanunu ile ilgili yaklaşık 10 madde teklifinin Üretim Reformu Paketi'ne dahil olmasına ilişkin, "Yükseköğretim sistemimize büyük fayda sağlayacak." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde, yükseköğretim mevzuatını değerlendirmek ve bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla gerçekleştirilen "6. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci İşleri; Mevzuat Uygulama ve Birliktelik Toplantısı" Kozyatağı Hilton Otel'de başladı.

131 üniversiteden uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, yükseköğretim mevzuatı değerlendirilerek, eğitim ve öğretimle ilgili güncel konular ele alındı.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal da toplantıda, "Yükseköğretim sistemimizde eğitim-öğretim süreçleri ve güncel konular" başlıklı sunum yaptı.

Türkiye'de 7 milyon 198 bin 987 öğrenci bulunduğunu belirten Mandal, toplam 182 yükseköğretim kurumu ve 151 bin 763 öğretim elemanı olduğunu bildirdi.

Yükseköğretim sistemindeki önemli gelişmelere değinen Mandal, şunları kaydetti:

"Yükseköğretim giriş sisteminde barajın yükseltilmesi, YÖK Atlas, YÖK Akademik gibi veri tabanlarının kamuoyuna açılması, doktora programlarının kriterlerinin yükseltilmesi, doçentlik kriterlerinin güncellenmesi, bilimsel araştırma süreçlerini teşvik etmeye yönelik bilimsel araştırma projeleri mevzuatının yeniden düzenlenmesi, yabancı dille eğitim öğretim ilkelerinin güncellenmesi, akademik teşvik sistemi, proje tabanlı uluslararası değişim programları, uluslararası mutabakat zabıtları ortak diploma programları çalışmalarımız arasında yer aldı."

Mandal, dün YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın Üretim Reform Paketi kapsamına alınan Yükseköğretim Kanunu'na ilişkin yaptığı basın toplantısını hatırlatarak, konuyla ilgili basında haberler yer aldığını söyledi.

Mandal, Üretim Reform Paketi'ne ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Önemli yasal düzenleme şu an meclis komisyonunda, Bakanlar Kurulu'ndan geçti. Dün Sayın Saraç, bu maddeleri basınla paylaştı. Meclis'te görüşülecek. Kocaman bir paketin içinde bizle ilgili maddeler... Paketin adı Üretim ve Reform Paketi olarak geçiyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız yönetiyor. Bakan Bey'in ifadesiyle bu ayın içinde kanunlaşması bekleniyor. Yükseköğretim sistemimize büyük fayda sağlayacak. Yeni sistem statik ve tek tip bir yapıdan, daha fazla çeşitliliğe ve çeşitliliğin beraberinde rekabete, rekabetin beraberinde de daha fazla esnek yönetişime ve özerk yapıya doğru dönüşen bir sistem. Üretim Reform Paketi için YÖK'le ilgili başlıkta, idari ve mali özerkliğe sahip 'Yüksek Kalite Kurulu' kurulması var. Bu YÖK'ten tamamen bağımsız bir yapı. Yükseköğretim kurumlarının misyon farklılaşması odaklı ihtisaslaşması da, kanun maddesi haline geliyor. Ayrıca, Yüksek Eğitim Programları Danışma Kurulu kurulması söz konusu. Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulu kurulması da bulunuyor. MYO'ların organize sanayi bölgelerinde açılmasına teşvik edilmesi, iş yeri odaklı eğitimin teşvik edilmesi yer alıyor. Emekli öğretim üyelerinin ihtiyaç duyulan alanlarda sözleşmeli olarak istihdam edilmesi, bütün üniversiteler için olacak. Yıllık ve alan odaklı olarak ihtiyaç varsa üniversite talepte bulunacak, YÖK'ten görüş alınarak bu süreç yönetilecek."

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Türkiye Hilton Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title