Haberler

Yine Foseptik Yine Ölüm

Ağrı'nın Taşlıçay İlçesinde Evinin Önünde Oyun Oynayan 5 Yaşındaki Cem Yıldız, 2 Metrelik Foseptik Çukuruna Düşerek Can Verdi. İhmal Bu Kez Devletin Değil.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde evinin önünde oyun oynayan 5 yaşındaki Cem Yıldız, babasının açtığı 2 metrelik foseptik çukuruna düşerek can verdi. Cem Yıldız'ın cesedi Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayda ihmal olup olmadığı araştırılıyor.

İstanbul Bahçelievler'de 5 yaşındaki Dilara Dumlu'nun rögar kapağı olmadığı için üstü kartonla kapatılan İSKİ çukurunda hayatını kaybetmesi ile tekrar gündeme gelen ihmallere, bir yenisi Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde eklendi. Taşlıçay ilçe merkezinde geçtiğimiz yıl evinin önündeki araziye yapacağı ev inşaatı için 4 metre uzunluğunda, 2 metre derinliğinde bir foseptik çukuru açan Halis Yıldız, önlem almadan, çukuru kapatma gereği bile duymadı. Kar suyu ile dolu olan çukura dün(Çarşamba) saat 16.00 sırlarında düşen Halis Yıldız'ın oğlu Cem Yıldız boğularak can verdi. Cem'in ölümü cesedinin su yüzüne çıkması ile farkedildi. Yıldız'ın ölümü üzerine babası, inşaat işçisi Halis Yıldız (43) ile anne Kulik Yıldız (36), gözaltına alındı. Yıldız ailesinin 5 çocuğun en küçük çocuğu olan Cem Yıldız'ın cenazesi, ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Trabzon adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ölüm olayı ile ilgili inceleme başlatan Taşlıçay Cumhuriyet Savcılığı, anne ve babanın ifadesini aldı. Anne Kulik Yıldız, çocuğunun sokakta oynadığını, bir süre sonra merak edip baktığında cesedini gördüğünü söyledi. Kazdığı çukurla oğlunun ölümüne neden olan baba Halis Yıldız, bu konuda konuşmak istemedi. Anne ve baba Yıldız, tutuksuz yangılanmak üzere serbest bırakıldı.

Taşlıçay Belediye Başkanı Salih Arslan ise açılan çukurun belediyenin sorumluluk bölgesi dışında aileye ait arazide bulunduğunu belirtti. Başkan Arslan, olayda belediyenin herhangi bir kusurunun bulunmadığını bildirdi. Ölüm olayının ardından çukur kapatıldı, soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title