Haberler

'Yılın Girişimcisi' Summa Turizm Yatırımcılığı Oldu

Güncelleme:

Girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen ve Türkiye'de bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Yılın Girişimcisi' programının Türkiye ayağı sonuçlandı.

29 Mart'ta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirilen gala gecesinde, 'Yılın Girişimcisi' ödülünü alan Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, Monako'da düzenlenecek 'Dünya Yılın Girişimcisi' yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY tarafından 30 yılı aşkın süredir düzenlenen ve girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen 'EY Entrepreneur Of The Year - Yılın Girişimcisi' yarışmasının Türkiye programının kazananı inşaat, turizm ve gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Summa Turizm Yatırımcılığı oldu. Swissotel The Bosphorus'ta düzenlenen görkemli gala gecesinde 'Yılın Girişimcisi' ödülünü alan Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, 13 - 17 Haziran 2018 tarihlerinde Monako'da gerçekleşecek 'Dünya Yılın Girişimcisi - World Entrepreneur Of The Year' yarışmasında Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

EY tarafından dünya çapında girişimcilik ruhunu teşvik etmek üzere 60'dan fazla ülkede 150 şehirde yürütülen Yılın Girişimcisi programı başvuruları geoy.ey.com web adresinden online olarak kabul edildi. Türkiye'nin önde gelen iş dünyası liderlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilen başvurular sonucu 'Yılın Girişimcisi' programında başarıya ulaşan Summa Turizm Yatırımcılığı şirketi, girişimcilik ruhu, stratejik bakış açısı, sosyal ve kültürel etki, finansal performans, bireysel/kurumsal sosyal sorumluluk, saygınlık ve yenilikçi anlayış gibi kriterler doğrultusunda değerlendirildi. Türk Hava Yolları'nın da Resmi Hava Yolu Sponsoru olarak yer aldığı programın dünya finali olan 'Dünya Yılın Girişimcisi - World Entrepreneur Of The Year' programında bugüne kadar dünya çapında 53 girişimci ödüllendirildi.

Bu yıl Türkiye'yi Monako'da temsil edecek olan "Yılın Girişimcisi" Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora, "Öncelikle ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Bu girişimcilik ödülünü alırken ülkemi her anlamda uluslararası platformlarda temsil edebileceğim için çok mutluyum. Yurt dışında müteahhitlik işi ile uğraşan bir firma olarak bayrağımızı her zaman dalgalandırmaya gayret ettik, o coğrafyalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Monaco'da da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız." dedi.

Jüri başkanlığını Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin'in üstlendiği programın jürisi Türkiye iş dünyasının önemli isimlerinden oluşuyor. Jüride Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine S. Kamışlı, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik ve Faik Açıkalın yer alıyor.

'Yılın Girişimcisi' programında Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, Luna Elektrik Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, MKS DevO Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Korgün Şengün, Öznur Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Balarısı, Samet Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Saldıray Kızıltan, Summa Turizm Yatırımcılığı Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora ve VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varlıbaş finale kaldı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek gala gecesinde yaptığı konuşmada yarışmaya katılan 7 finalisti tebrik etti. Şimşek şöyle konuştu: "Türkiye'de girişimcilik ruhu genelde çok iyi diye bilinir. Doğru. Dünyada da bu yönde yapılan sıralamalarda 37. sıradayız, fena değil. Finansmana erişim biraz daha iyi olsa herhalde ilk 20'yi zorlarız. Çünkü girişimcilikte en önemli sorun finansmana erişim, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler açısından. Bu işletmeler Türkiye'deki bütün şirketleri yüzde 99'un üzerinde temsil ediyor. Türkiye olarak girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye odaklanmalıyız. Kredi Garanti Fonu bu anlamda önemli bir çaba. Hazine olarak fonların fonunu kurduklarını ve bir anlamda yarım milyar liralık kaynağın bulunduğunu vurgulayarak, gelecek vadeden işletmelere, girişimlere, fikirlere, kaynak vereceklere destekte bulunuyoruz. Melek yatırımcı çabalarımız sonuç verdi. Belki henüz önemli büyüklüğe varmadık ama sayı olarak şu anda Avrupa'da ilk 5'teyiz. Orası da gelişecek, girişim sermayesi gibi birçok noktada kitle fonlaması gibi dünyada bu ekosistemin bütün bileşenlerini hayata geçirdik. Şimdi bir adım daha atacağız ve yatırım bankalarının Türkiye'de kurulmasını bir miktar kolaylaştıracağız. ABD'yi güçlü kılan en önemli faktörlerden birisinin sermaye piyasalarının derin olması ve ne kadar aykırı olursa olsun fikirlere destek verecek birinin çıkması. Kredi Garanti Fonu önemli bir çaba, bu sene 55 milyar liralık KGF'nin ilk paketini onaylarken birkaç parantez açtık, kaynak alımı noktasında kadın ve genç girişimciler için özellikle bir alan açtık.Hazine olarak kefil olmaya hazırız. Yeter ki sizler risk alıp fikirlerinizi hayata geçirip Türkiye'de katma değer üretin. İlk yediye kalan yarışmacıları tebrik ediyorum. Jüri üyeleri muazzam bir deneyim yaşamışlardır. Özellikle kadın girişimcileri ve kadınların iş hayatına girmelerini çok önemsiyoruz. Kadınlar Türkiye'de aktif bir şekilde iş hayatına katılırlarsa Türkiye potansiyelini gerçekleştirir"

Jüri başkanı Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin şunları söyledi: "Yılın Girişimcisi programı Türkiye'de çok önemli bir yarışma. Türkiye'de girişimcilik 6-7 yıl önce konuşulmaya başlandı. 6 yıl önce Özyeğin Üniversitesi'nde Türkiye'de ilk defa girişimcilik lisans programını başlattık, inovasyon merkezi kurduk. Dünyada sadece 21 ülkede uygulanan Goldman Sachs girişimci programını gerçekleştirdik ve kadın girişimcilere destek verdik. Türkiye'de yeni istihdamın girişimciler ve küçük ve orta boy şirketler tarafından yaratılacağına inanıyoruz."

Ödül töreninde bir konuşma yapan EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları ise girişimciliğin ülke ekonomisinin gelişmesinde büyük bir rol oynadığını belirterek girişimcilik kültürünün ülkemizde yaygınlaşmasıyla birlikte dünya arenasında daha fazla markanın boy göstereceğine vurgu yaptı ve sözlerine şöyle devam etti; "Gerekli desteğin sağlanması ve başarı yakalamış girişimcilerin doğru şekilde tanıtılmasıyla bu coğrafyadan çok daha fazla girişimcinin çıkacağına inanıyorum. Yılın Girişimcisi, bir yarışmadan çok iş dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen bir girişimcilik programı. Bu program vesilesiyle, katılan tüm finalistlere ülke çapında bilinirliklerini arttırmak, yerel ve uluslararası pazarlarda önemli bir yer edinmelerini sağlamak ve iş dünyasının önde gelen iş insanlarından oluşan bağımsız jüri üyeleri ile tanışma fırsatı sağlamak gibi birçok fayda sağlıyoruz. Markanın değerine büyük katkı sağlayan Türkiye'deki sürecimizin sonunda Monako'da düzenlenen EY Dünya Yılın Girişimcisi programında Türkiye'yi temsil eden Yılın Girişimcisi, global bir platforma da açılmış oluyor. Bu platform üzerinden kazanılan ilişkiler yeni iş fırsatlarını beraberinde getiriyor."

'Yılın Girişimcisi' Summa Turizm Yatırımcılığı şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora Hakkında

Dünyanın farklı ülkelerinde havalimanı, iş ve alışveriş merkezi, otel ve stadyum gibi büyük ölçekli inşaat projeleri gerçekleştiren Summa Turizm Yatırımcılığı, bugün, 80'den fazla proje, 2 milyon m2'den fazla inşaat ve 4 kıtada 12 ülkede iş yapan bir firma konumundadır. Hali hazırda Rusya, Afrika, Libya, Venezuela, Türki Cumhuriyetler, Romanya, Moldova ile çalışan firma, özellikle 2010 yılı Aralık ayından itibaren iş yapmaya başladıkları Sahra Altı Afrika bölgesinde çok sevilen ve beğenilen bir firma haline gelmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Hava Yolları Mehmet Şimşek Swissotel Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title