Haberler

Yılanlarla Aynı Evi Paylaşıyorlar

Gevaş ilçesinde yaşayan 8 nüfuslu Kalkan ailesi, 25 yıldır evlerindeki yılanlarla mücadele ediyor.

Gevaş ilçesinde yaşayan 8 nüfuslu Kalkan ailesi, 25 yıldır evlerindeki yılanlarla mücadele ediyor.

İlçenin Selimiye Mahallesi'ndeki iki odalı toprak evde yaşayan Kalkan ailesi, evlerini, duvarlarda ve damda yuva yapan yılanlarla paylaşıyor.

25 yıl önce taşındıkları evde her geçen yıl artan yılanlar nedeniyle zor günler geçiren aile, birçok ilacı kullanmalarına rağmen yılanlara çözüm bulamayınca, üzerlerine tutkal sürdükleri karton parçalarını evin çeşitli yerlerine ve yılanların yuvalarının önüne bırakıyor.

Sağlık sorunlarından dolayı çalışmayan baba Adil Kalkan (40), maddi durumu yetersiz olduğu için yeni bir ev yapacak gücünün olmadığını belirterek, evlerinden bir yere gidemediklerini söyledi.

Kalkan, 25 yıldır yılanlarla yaşadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Son 3 yıldır sayıları daha da arttı. Elimizi nereye atıyorsak yılanlarla karşılaşıyoruz. Yılanlar evin her tarafını sardı. Her gün kurduğumuz tuzaklarla onlarca yılan yavrusu yakalıyoruz. Adeta hayatımız karardı. En çok çocuklarım için endişeleniyorum. Yemek yiyemez, kıyafet giyemez ve evin içinde dolaşamaz hale geldik. Aile fertlerinin psikolojisi bozuldu. Yetkililerden bana yardım etmelerini ve yeni bir ev yapabilmem için destek olmalarını bekliyorum."

Muhabir: Ali İhsan Öztürk

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Selimiye Gevaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title