Haberler

Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları Toplantısı

Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan Erasmus+ programı kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Proje Destek Ofis Koordinatörlüğü...

Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen, Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan Erasmus+ programı kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Proje Destek Ofis Koordinatörlüğü 'nün yürüttüğü "Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları" adlı proje toplantısına katıldı.

Marmara Bölgesinden çok sayıda gençlik STK temsilcisinin katılım gösterdiği toplantıya Tekirdağ'ı, Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı M. Cansın Rokovet ve Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Yardımcısı Emre Can Dalyan temsil etti.

Toplantıda, Gençlik Politikası Oluşturma Süreçleri, Türkiye'de Gençlik Politikaları, Sosyal Sermaye, Gençlik ve Gençlik Çalışması, AB'de Gençlik Çalışmaları ve Türkiye, Karşılaştırmalı Gençlik Politikaları Analizleri (Türkiye ve/veya Diğer Ülkeler), Gençlik ve Katılım, Göçmen/Sığınmacı Gençlerin Katılımı, Gençlik İstihdamı, Gençlik Çalışmaları, Gençlik Hizmetleri gibi konular üzerinde duruldu. Diğer il temsilcileri ile fikir alış verişi sağlanıp Türkiye'de Gençlik Sosyolojisi alanında araştırma, makale ve raporları sunuldu.

Düzenlenen seminer ile, bölgelerdeki gençlere yönelik hizmet sunma kapasitelerinin geliştirmeye yönelik hareket etme, gençlik hizmetlerinin iyileşmesine katkıda bulunma, gençlik alanında bölgesel ve ulusal ağların kurulmasına katkı sağlayacak ve gençlik alanında hizmet veren kuruluşların işbirliği ağlarının gelişmesine ivme katmak amaçlandı.

"Yerelden Ulusala Gençlik Politikaları" projesi

Projeyle ilgili açıklama yapan yetkililer, "Proje Türkiye'nin 7 bölgesinde çalıştaylar gerçekleştirilecek ve 81 ilden gençlerin bölgesel politika belgelerini oluşturmaları üzerine çalışmaları sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, yaklaşık 2000 katılımcı başvurusu mevcut olup 250 genç ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bölgeler içinde yer alan iller sürece dahil edilecektir. Anket çalışmaları ile birlikte genel olarak 5000 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir. Yaklaşık olarak 15 milyon gence sahip ülkemizin gençlerinin ihtiyaçlarını her alanda belirlemede etkili olacak projenin, gelecek için büyük değer arz eden gençliğin geleceğe dair beklentilerine cevap bazında yön vereceğini ve gelecek gençlik stratejilerini yönlendirmede yarımcı olacaktır. Proje Ulusal gençlik politika belgesinin gençlerin ihtiyaçlarını odağa alarak düzenlenmesini, yerel odaklı ve gençlerin ihtiyaçlarına yönelik gençlik politikalarının şekillenmesine katkı vermek ve gençlerin karar alma mekanizmalarına katılımını kolaylaştırıcı mekanizmaların oluşmasına ön ayak olmayı sağlamaktır. Proje sonunda oluşturularak "Ulusal Gençlik Politika Belgesi" ile, Avrupa birliğinin "Open Methods of Coordination" ilkesine uygun bir şekilde gençlik politikalarının etkinliğini, kalitesini ve eşitliğini sağlayan bir belge oluşmasına katkı sağlanması amacı taşımaktadır" şeklinde bilgi verdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleymanpaşa Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title