Haberler

Zübeyde Hanım Caddesi'nde yenileme çalışması

Güncelleme:

- Zübeyde Hanım Caddesi'nde yenileme çalışması Van Büyükşehir Belediyesi, 'Prestij Cadde Projeleri' kapsamında yenileyeceği Zübeyde Hanım Caddesi'nde çalışmalara başladı.

- Zübeyde Hanım Caddesi'nde yenileme çalışması

VAN - Van Büyükşehir Belediyesi, 'Prestij Cadde Projeleri' kapsamında yenileyeceği Zübeyde Hanım Caddesi'nde çalışmalara başladı. Cadde esnafı ve vatandaşların büyük ilgiyle takip ettiği çalışmalar sezon sonuna kadar tamamlanacak.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in talimatlarıyla kentte başlatılan değişim-dönüşüm atağı sürüyor. Bu kapsamda baştan aşağı yenilenerek modern bir görünüme kavuşturulacak olan 1,5 kilometrelik Zübeyde Hanım Caddesi'ne ilk kazma vuruldu. Projenin birinci kısmı olan Çalık Sokak ile İki Nisan Caddesi arasında başlayan çalışmalarla kaldırım sökümüne başlandı. Daha sonra asfalt sökümü yapılarak üst yapı ve kaldırım çalışmaları tamamlanacak. Caddenin tamamı vatandaşların mağdur olmaması adına etap etap ilerleyerek yenilenecek. Caddedeki ağaçlara ise dokunulmayacak.

"Yenileme çalışmaları caddeye prestij kazandıracak"

Zübeyde Hanım Caddesi'nin merkez noktada yer almasına rağmen yıllardır hak ettiği değeri bir türlü görmediğini belirten cadde esnafı Turgay Gürpınar, "Yaklaşık 60 yıldır burada ikamet ediyorum. Bu caddenin yenilenmesi demek, bu caddeye yeni bir prestij kazandırılması demektir. Bu da caddede olan evlerin, iş yerlerinin değer kazanması ve insanların bu cadde üzerinde rahat ve konforlu bir ortamda gezip dolaşmaları anlamına geliyor. Van Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Çalışmalar cadde esnafı ve vatandaşları mutlu etti

Caddenin yenilenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten mahalle sakinleri ise "Van Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu çalışmalar kentimizi daha modern bir duruma getiriyor. Yapılan çalışmalar bizleri de mutlu ediyor. Daha önce de birçok caddemiz yenilendi. İnşallah yenilenen caddelerle Van daha güzel bir noktaya gelecek" diye konuştu.

Caddede neler yapılacak?

İki Nisan Caddesi'nden başlayıp Koçbey Caddesi'ne kadar uzanan yaklaşık bin 530 metrelik Zübeyde Hanım Caddesi'nde kaldırımlara mevsim şartlarına uygun olarak andezit plaka ve bazalt küptaş kullanılacak. Caddeni ışıklandırması elektrik tasarrufu sağlayan dekoratif ışıklandırmayla yapılırken kaldırımlara hissedilebilir engelli yürüme bandı, kaldırım altına fiber-optik hattı ve yağmur suyu drenaj hattı yapılacak. Ayrıca caddenin mevcut elektrik hatları VEDAŞ tarafından yer altına alınarak, yol kenarındaki ağaçlar muhafaza edilerek caddenin yeşil dokusu ise korunacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emin Bilmez Van Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title