Haberler

Yeni Minibüslerdeki Engelli Rampaları Tepki Çekiyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, yenilenen Ayvalık Birlik Minibüsçüler Kooperatifi bünyesindeki 19 araç arasındaki minibüslerde konuşlandırılan engelli rampaları engellilerin tepkisini çekiyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, yenilenen Ayvalık Birlik Minibüsçüler Kooperatifi bünyesindeki 19 araç arasındaki minibüslerde konuşlandırılan engelli rampaları engellilerin tepkisini çekiyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla, büyükşehir bünyesindeki Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş, Özel bir firma ve Ayvalık Birlik Minibüsçüler Kooperatifi tarafından yapılan protokolle geçtiğimiz hafta hizmete giren 15-1 yolcu taşıma kapasiteli minibüslerin engelli rampaları ise gerek kullanışsızlığı, gerekse de trafikte seyir halindeyken hem engellilere hem de şoförlere zorluk çıkaracağından endişe ediliyor.

Yeni minibüslerdeki engelli rampaların minibüslerin arka bagajında olduğu gözlenirken, minibüse bir engellinin tekerlekli sandalyesiyle ilçe merkezindeki bir duraktan binmesi halinde; minibüs şoförünün araçtan inip, arka bagajı açtıktan sonra, stepneyi sökmek zorunda kalacağı ve ardından da engelli rampasını bulunduğu hazneden çıkarması gerektiği, sonrasında da minibüsün kapısına rampayı kurup engelliyi araca bindirdikten sonra aynı işlemleri yeniden yapmak zorunda bırakacağı vurgulanıyor.

Bu kapsamda, Ayvalık'ın trafik keşmekeşliğinin en yoğun yaşandığı yaz aylarında, söz konusu minibüslerde engelli yolcu alımının laçkalaşan trafiği daha da fazla tıkayacağı bildirilirken, Karsan tarafından yapılan bu rampaların hem engelliyi hem de minibüsün şoförünü hem de tek ana arterin bulunduğu Ayvalık trafiğini son derece olumsuz yönde etkileyeceği vurgulanıyor.

Yeni minibüslerin sağlıklı vatandaşlar için kent içi ulaşımda oldukça rahat bit yolculuğu beraberinde getireceğine inandıklarını kaydeden vatandaşlar ise engelli rampalarının minibüslere sanki laf olsun diye konulduğunu savunuyor.

Engellilerin kent içi ulaşımdan gerçek anlamda yararlanmaya haklarının bulunduğuna işaret eden vatandaşlar, yeni minibüslerdeki seyyar engelli rampalarının yeniden gözden geçirilerek, Ayvalık'ta yaşayan engellilerin rahatlıkla kullanabilecekleri hale getirilmesini istiyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title