Haberler

Yavru leylekler uçmaya hazırlanıyor

Güncelleme:

Yavru leylekler uçmaya hazırlanıyorSAMSUN Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan Leylek Ormanı'nın sevimli misafirleri, yavrularını büyütüp uçuşa hazırlıyor.

Yavru leylekler uçmaya hazırlanıyor

SAMSUN Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan Leylek Ormanı'nın sevimli misafirleri, yavrularını büyütüp uçuşa hazırlıyor.

Her yıl bahar aylarında Afrika'dan 7 bin kilometre yol kat ederek Türkiye'ye gelen leylekler, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan Leylek Ormanı'nı şenlendiriyor. Doğanca Mahallesi mevkisinde ağaçlarda oluşturdukları kat kat yuvalarına dişilerinden önce gelen erkek leylekler, yuvalarını tamir ettikten sonra nisan ayında dişi leyleklerin gelmesiyle çiftleşerek yavrularını büyütüyor. Serpilen yavru leylekler büyük göçe hazırlanıyor.

Yavrular 4 haftalık bakımın ardından uçuş için hazırlanıyor. Bölgede 5 aylık bir süre kalacak leylekler yavrularını büyütüp, uçuş talimlerini tamamlayıp güçlerini toparladıktan sonra ağustos ayı sonunda daha sıcak ülkelere uçacaklar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bafra Ovası Türkiye Afrika Samsun Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title