Haberler

Kurtalan'daki Yaşlı Kadına Valilik Sahip Çıktı

Güncelleme:

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Tütün köyünde yaşayan kimsesiz Vesile Algün'e, Siirt Valiliği SYDV aracılığıyla konut yapıldı.

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Tütün köyünde yaşayan kimsesiz Vesile Algün'e (89) Siirt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla konut yapıldı.

Yaşlı kadını yeni yapılan evinde ziyaret eden Siirt Valisi Ahmet Aydın, bir süre hatırını sorduğu Algün'ü, doktor muayenesinden geçirdi. Yaşlılara sahip çıkmanın sosyal devlet olmanın bir gereği olduğunu belirten Vali Aydın, "89 yaşında olan Vesile nine, kimsesiz ve zor şartlar altında hayatına devam ediyordu. Durumundan haberimiz olunca Kaymakamımıza gereğinin yapılması için talimat verdim. Bunun üzerine 19 bin liraya mal olan bir konut inşa ettik. Ayrıca ihtiyacını karşılayacak malzeme yardımında da bulunduk. İhtiyaç sahibi hiçbir vatandaşımızı aç ve açıkta bırakmamak için çabalıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize ulaşmak ve imkanlarımız dahilinde kendilerine yardım etmek en büyük görevimizdir. Asıl olan devletimizin sıcak yüzünü, sevgisini, adaletini ve hoşgörüsünü tüm vatandaşlarımıza hissettirmektir. Devletimiz, her zaman yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yanında olmuştur ve onlara sahip çıkmıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, dar gelirli ve kimsesiz aileler için vardır ve hep onların yanında olacaktır" dedi.

Vali Aydın, beraberinde Kurtalan Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu ile birlikte köy meydanında vatandaşlarla sohbet edip onların sorunlarını dinledi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Aydın Kurtalan Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title