Haberler

Yalova Belediye Başkanı Koçal Açıklaması

"Geçen 5 yılda yaklaşık 107 dönüm yer satmışız. Bunun karşılığında ise belediyeye 500 dönüme yakın yer üretmişiz"

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, belediyeye ait arazilerin satıldığı iddiasına ilişkin, "Geçen 5 yılda yaklaşık 107 dönüm yer satmışız. Bunun karşılığında ise belediyeye 500 dönüme yakın yer üretmişiz" dedi.

Koçal, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda, belediyenin projeleri hakkında bilgi verdi.

Hizmetlerin yapılmasındaki en önemli unsurun para olduğuna dikkati çeken Koçal, şöyle devam etti:

"Para varsa hizmet ederseniz. Yoksa mümkün değil. Konuşmakla yatırım olmuyor. Büyükşehirler hariç, belediyeler Türkiye'de iyi yönetilirse bütçesinin en fazla yüzde 20'si ile yatırım yapılabilir. Yalova Belediyesi'nin geçen 5 yıldaki bütçesinin yüzde 20'si yaklaşık 55-60 milyon lira civarındadır. Türkiye'deki bütün belediyelerin bütçeleri de nüfusuyla orantılıdır. Başarılı olmanın kaydı yüzde 20'lik yatırım yapmaktır. Geçen 5 yılda 50-60 milyonluk yatırım imkanı varken 230 milyonluk yatırım yaptık. Önümüzdeki dönem belediye iyi yönetilirse 100 milyonluk yatırım yapılabilecek."

Belediyeye ait arazileri satmakla suçlandığını dile getiren Koçal, şunları kaydetti:

"Geçen 5 yılda yaklaşık 107 dönüm yer satmışız. Bunun karşılığında ise belediyeye 500 dönüme yakın yer üretmişiz. Kaynak yaratma yöntemi var. Bunlardan biri şu; belediyenin elindeki en büyük yetki, imar planı yapmaktır. Bir arsanın üzerine bir imtiyaz koyarsanız değeri 10 iken 100 olur. Yalova Belediyesine ait yerleri birtakım imtiyazlar koyarak değerlerini yükselttik ve bunları sattık. Bizi eleştirdiler; 'Yalova Belediyesinin yerlerini satıyorlar' diye. Evet, satıyorum. Satacağım da ama bir mantığı var. Bir esnaf düşünün. Dükkanında malı var. Yerine yenisini koymazsa iflas eder. Yerine yenisi hatta fazlasını koyarsa kar elde etmiş olur. Biz de akıllı tüccar mantığıyla davranarak Yalova Belediyesin'e yer üretiyoruz. İmar planı yapıyorsak kimseyle fazla, eksik olmadan şeffaf bir şekilde herkesten yüzde 20 belediyeye bağış yapmasını zorunlu tuttuk."

Toplantıda, YTSO Başkanı Tahsin Becan ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser hazır buldu. - Yalova

Kaynak: AA / Yerel

Yakup Koçal Türkiye Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title