Haberler

Van'da "Turizm" Toplantısı Düzenlendi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde, "Van'da Turizm" konulu toplantı düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde, "Van'da Turizm" konulu toplantı düzenlendi.

Özel bir otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Van'da 7 yıl önce benzer bir toplantıyı daha yaptıklarını anımsattı.

Deprem araya girince toplantının 2.'sini bugüne dek gerçekleştiremediklerini belirten Orhan, "Toplantıları periyodik düzenlemek istiyoruz. Turizme ilişkin sorunların neler olduğunu tespit etmek ve çözüm noktasında neler yapılabileceğini ortaya koymak amacındayız" dedi.

İlk toplantıda belirlenen sorunların bir çoğunun çözümünün sağlandığını ifade eden Orhan, toplantıda Van Kalesi'nin restorasyonunun ele alındığını hatırlatarak, kalede önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Orhan, şöyle konuştu:

"Akdamar Kilisesi'nin ibadete açılması ele alınmıştı. Bu gerçekleştirildi. Su sporları, Abalı Kayak Tesisleri, Hoşap Kalesi'nin onarılması ve Van Kalesi çevresindeki höyükler konusu tartışılmıştı. Adalardaki kiliseler ve buralara ulaşım konusu ele alınmıştı. Bunun yanında Van'ın tanıtımı ele alınmıştı ki Van ilk kez dünyadaki 4 büyük fuara katıldı. Van'ın bir kültür kompleksine ihtiyacı olduğu konuşulmuştu. İlk toplantının üzerinden 7 yıl geçti, deprem araya girdiği için toplantının ikincisini yapamadık."

Orhan, bundan sonra toplantıların rutin hale getirileceğini ve çözülmeyen sorunların çözümü doğrultusunda daha büyük bir çaba içinde olacaklarını kaydetti.

Ardından katılımcılar sırasıyla söz alarak, görüşlerini ve eksik buldukları konuları dile getirdi.

Toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, turizm acenteleri ve otel sahipleri katıldı. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Gökhan Gülşen Van Kalesi Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title