Haberler

Van'da "Başörtüsüne Özgürlük" Eylemi

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-der) Van Şube Başkanlığı'nda Düzenlenen ve Bazı Sivil Toplum Örgütü ve Derneklerin Desteklediği, "Başörtüsüne Özgürlük" Adlı Mutat Basın Açıklamasının 43'sü Yapıldı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Van Şube Başkanlığı'nda düzenlenen ve bazı sivil toplum örgütü ve derneklerin desteklediği, "Başörtüsüne Özgürlük" adlı mutat basın açıklamasının 43'sü yapıldı.

Sanat Sokağı'nda düzenlenen ve Gökkuşağı, Umut-Der, İnsan-Der, Mazlum-Der, Memur-Sen ve Anadolu Gençlik Derneği'nin desteklediği basın açıklamasını Umut-Der üyesi Erhan Şengül yaptı. Şura süresinin 'İnsanların hakkı olan şeyleri kısmayın ve yer yüzünde bozgunluk yaparak karışıklık çıkarmayın. Sizi ve önceki nesilleri yaratan Allah'tan korkun' ayeti kerimesini okuyarak sözlerine başlayan Şengül, üzerinde yaşadıkları toprakların gün geçtikçe yaşanmaz hale geldiğini söyledi. Kaos ve kargaşanın her geçen gün

biraz daha artmakta olduğunu ve savaş senaryolarının yine gündemi işgal etmekte olduğunu ifade eden Şengül, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni bir hapishaneye çevirmek isteyen derin güçler, sürecin başından beri Kürt sorununun çözümü noktasında kendi bildiğini okuyarak olması gerekenlere kulak kapatmış. Her gün öldürülen askerin cenazesi üzerinden siyaset yapmaktan da geri durmamışlar. Halkını kendi eliyle ateşe sürükleyen zihniyet, halkından küs ve kopuk bir anlayış sergilenmektedir" dedi.

İdeolojik bir söylem geliştiren siyasal sistemin halkıyla kavgayı bir maharet bildiği kaydeden Şengül, "Yaşadığımız bu Müslüman coğrafyasında inanç ve ibadet özgürlüklerini her gün biraz daha kısıtlamaya çalışmaktadır. İslam'ın hayattan kovulmaya çalışılması darbeci ve kışlacı mantığının en büyük emelidir. Bu zihniyet okullarda ve devlet dairelerinde namaz olmaz diyerek dini tecrit etmeye çalışmaktadır. Kadını erkeğiyle, çoluk çocuğuyla, öğrenci memuruyla müslüman olan bu halka yasaklar dayatmaya ve

çirkin medyatik saldırıları geliştirmektedir. Ülkemizde başörtüsünü yasaklayan zihniyet ile İslam dünyasının bir çok bölgesinde halkın inanç ve değerlerine savaş açan egemenler de aynı düşüncenin bir ürünüdür. Baskı ve dayatmayı bir yöntem olarak kullanan bu güçler özgürlükleri kendi dışında hiç kimse için istenmemektedir. Bu tutumla anarşiyi kendileri doğurmaktadır. Bir an evvel bu tutum ve anlayıştan vazgeçilmeli, kendi halklarıyla barışmalı ve sükuneti tesis etmelidirler" diye konuştu.

'Şeytan Ayetleri' kitabının yazarı Selman Rüşti'ye İngiltere tarafından verilen şövalyelik unvanına da tepki gösteren Şengül, "Şeytan ayetleri kitabının yazarı ve şeytanın çığırtkanlığını yapan Selman Rüşti ismindeki hayvanlardan bile daha aşağı olan ve tek marifeti insanlığın kurtuluşu olan İslam'a ve insanlığın efendisi Hz. Muhammed'e hakaret etmek olan bir köpeğe şövalyelik unvanı verildi. Bu suretle tüm Müslümanların vicdanlarında yara açan İngiltere'yi lanetliyor ve yaptıkları bu saygısızlıktan geri

adım atmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu. Açıklama sırasında sık sık sloganlar atan gurup daha sonra sessizce dağıldı.

(ŞAK-ŞA-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title