Haberler

Vali Orhan Düzgün Açıklaması

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Bünyan ilçesine yaptığı ziyareti değerlendirerek, "Nüfusu azalmış olmasına rağmen, kendi kapasitesini aşmış bir şekilde bilinirliğe sahip."

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Bünyan ilçesine yaptığı ziyareti değerlendirerek, "Nüfusu azalmış olmasına rağmen, kendi kapasitesini aşmış bir şekilde bilinirliğe sahip. Bunda kuşkusuz Bünyan Halısının etkisi çok büyüktür. Ancak Bünyan halısının her geçen gün unutuluyor olması, üzerinde durulması gereken bir konudur" dedi.

Vali Orhan Düzgün, Bünyan hükümet konağı önünde Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Mehmet Özmen ve ilçe yöneticileri tarafından karşılandı. Kaymakam Aksakal'dan brifing alan Vali Düzgün, yapımı devam eden Anadolu Lisesinin inşaatını sorarken, inşaata hız verilerek okul açılış tarihine yetiştirilmesi talimatını verdi. Ayrıca ilçede gerekli kız yurdu yapımı için ilçe hayırseverleri ile istişare edilmesini söyleyen Vali Düzgün, daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Özmen'i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına ziyarette bulunan Vali Düzgün, son olarak Sultanhanı Kervansaray'ında incelemelerde bulundu.

Sultanhanı Kervansaray'ından etkilendiğini belirten Vali Düzgün bu tarz yerlerin Kayseri'de fazlasıyla olduğunu ve turizme kazandırılması gerektiğini belirtti. Vali Orhan Düzgün yaptığı açıklamada şunları söyledi: " Bünyan Türkiye'de marka olmuş ilçelerimizden bir tanesi. Nüfusu azalmış olmasına rağmen, kendi kapasitesini aşmış bir şekilde bilinirliğe sahip. Bunda kuşkusuz Bünyan Halısının etkisi çok büyüktür. Ancak Bünyan halısının her geçen gün unutuluyor olması, üzerinde durulması gereken bir konudur" dedi.

Konuşmasında Sultanhanı Kervansaray'ına da değinen Vali Orhan Düzgün, şunları ifade etti:

"Kayseri'de Sultanhanı Kervansaray'ı gibi birçok yerimiz var. Buralara seyahat acenteleri ve tur operatörleri davet edilerek tanıtılmalıdır. Tur kapsamına alınarak turist gelmesi sağlanırsa, emin olun diğer birçok sektör de bundan olumlu yönde etkilenecektir. Ayrıca bu gibi yerler farklı organizasyonlarda da kullanılabilir. Düğün, konser ve yemek gibi organizasyonlarla tanıtımı yapılabilir. veya Bünyan Halısı gibi yöresel ürünlerin satılabileceği iş yeri haline getirilebilirse, Bünyan halısı için bir nevi Pazar oluşacaktır" dedi.

Açıklamasının ardından Sultanhanı Kervansaray'ında bir süre dinlenen Vali Orhan Düzgün, el işlemeleri ile uğraşan özürlü bir vatandaşın sıkıntısını dinledi. Yaptığı ağaç oymacılığı işinin Türkiye'de sayılı kişiler tarafından yapıldığını söyleyen Hasan Şahan, Vali Orhan Düzgün'den destek istedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vali Orhan Düzgün Orhan Düzgün Kayseri Bünyan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title