Haberler

Vali Muşmal Karadeniz Birlik Fabrikasını Gezdi

Lazığ Valisi Muammer Muşmal, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Etso) Başkanı Suat Öztürk ile Birlikte Karedeniz Birlik Genel Müdürlüğü'nce 10 Ocak 2008'de Kapatılmasına Karar Verilen Elazığ Karadeniz Birlik Doğan Erdil Yağ Fabrikası'nı Ziyaret Etti.

lazığ Valisi Muammer Muşmal, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Suat Öztürk ile birlikte Karedeniz Birlik Genel Müdürlüğü'nce 10 Ocak 2008'de kapatılmasına karar verilen Elazığ Karadeniz Birlik Doğan Erdil Yağ Fabrikası'nı ziyaret etti.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, 30 yıldır hizmette bulunan ve 55 işçinin çalıştığı fabrikanın kapanmasının çalışan işçiler ve Elazığlılar adına üzüntü verici olduğunu söyledi. Konu hakkında bilgi sahip olmak için fabrikayı ziyaret ettiğini belirten Vali Muammer Muşmal, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan ilimize çok üst seviyede yatırımlar gelmiyor. Buraya yatırım için gelen işadamlarının önünün açılması için gayret gösteriyoruz. Yeni işyerleri açılması, yeni fabrikalar kurulması için kendilerine teşvik

için her konuda yardımcı oluyoruz. 30 yıldır faaliyet gösteren fabrikamızın kapasitesinin yükseltilmesi, daha fazla insan istihdam edilmesi gerekirken, kapanmayla karşı karşıya kalmasına biz de çok üzüldük. Elbirliğiyle ne yapılması gerekiyorsa fabrikamızın kapanmaması için gayret göstereceğiz. Ülkemizde birçok fabrikada sıkıntılar mevcut olabilir. Fabrikaların kapatılmasıyla bu sıkıntıları gideremeyiz. Önemli olan çözümsüzlüğe çare bulmak ve fabrikayı çalışır hale getirmek ve devam ettirmektir.

Gerekirse biz de sendikalarla, milletvekillerimizle görüşürüz. Önemli olan bu konuya olumlu bir çözüm getirmektir" dedi.

Fabrika Müdürü Sedat Yüceulu, yıllık 33 bin ton ayçiçek işleme kapasitesi olan fabrikada, hammadde sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Müdür Yüceulu, geçen yıl 20 bin ton, bu yıl ise ancak 6 bin ton dolayında üretim yaptıklarını belirterek, "Bunun birliklerin sıkıntısı, tarımsal politikalar, küresel ısınma, kuraklık gibi birçok sebepleri var. Ben burada gelen ayçiçeğinin imalatını yapmakla sorumluyum. Bunun dışındaki işler beni aşan konular. Ancak ciddi bir hammadde sıkıntımız var" diye konuştu.

Bu arada Öz Gıda-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Paçal da, Fabrika Müdürü Sedat Yüceulu'yu ziyaret ederek, son durum hakkında bilgi aldı. Paçal, fabrikanın kapanmaması için Elazığ'da önemli bir kamuoyu oluştuğunu ifade ederek, bu durumdan memnun olduklarını, kendilerinin de fabrikanın faaliyetinin devamı için yetkililerle görüşeceklerini ve toplantılar yapacaklarını ifade etti.

Fabrika Müdürü Sedat Yüceulu, Vali Muşmal, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Paçal ve ETSO Başkanı Öztürk'e duyarlı yaklaşımlarından ve fabrikayı ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

(EK-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir? 31 MART YEREL SEÇİMLERİ TEKRARLANACAK MI? Hangi illerde ve ilçelerde seçim tekrarlanacak? Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2024 Kurban Bayramı tatili ne zaman, kaç gün?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title