Haberler

Vali Cerrah, Down Sendromlu Çocuklarla Buluştu

"Dünya Down Sendromu Günü" nedeniyle Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği tarafından Buluşma ve Eğlence Gecesi düzenlendi.

"Dünya Down Sendromu Günü" nedeniyle Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği tarafından Buluşma ve Eğlence Gecesi düzenlendi.

Öğretmen Evi'nde düzenlenen geceye katılan Vali Celalettin Cerrah, Özel Hayat Akademisi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Fatma Toprak tarafından çiçek takdim edilerek karşılandı. Vali Cerrah'a hoş geldiniz diyen çocuklar, daha sonra bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından da çocuklara balon dağıtıldı.

Gecede konuşma yapan Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek Derneği Başkanı Zahide Aktürk, Down Sendromlu çocukların eğitim ile toplumda başarılı olabildiğini belirterek, "Son 40 yılda gerçekleşen gelişimci ve kapsayıcı tutuma rağmen, birçok ülkede Down Sendromlu bireyler hala ayrımcılık ve önyargı ile karşı karşıya kalıyor. Oysa Down Sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor. Dünya Down Sendromu Günü gibi farkındalık yaratacak organizasyonlar, tüm toplumun kapsamlı bir bakış açısı ile Down Sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlıyor" dedi.

Geceye katılan Vali Cerrah ise zihinsel engelli çocuklara valilik olarak mümkün olduğu kadar destek olmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Osmaniye'de bu çocuklarımız için bir bakımevine ihtiyaç duyulduğunu gördük. Anne ve babalar onlara 365 gün bakacaklardır tabiki. Ancak onların da morale ihtiyaçları var. Çocuklarını bırakabilecekleri, emin olabilecekleri, devletin bakımevlerinin olması lazım. İnşallah önümüzdeki günlerde de bu bakım evinin yerini tespit ettikten sonra inşaatına başlarız. Bu sayede sizler de bir hafta 10 gün çocuklarınızı buraya bırakabilir, akraba ziyaretlerinize, bayram ziyaretlerine gidebilirsiniz. Devletimizin ve valiliğimizin her türlü desteği var. Ancak ben sizden şunu istiyorum; diğer tanıdığınız ve bildiğiniz aileler varsa, lütfen söyleyin, bu çocuklar size Allah'ın bir emanetidir. Kesinlikle bu çocuklarla utanılmaz ve bu çocukların hayata kazandırılması gerekiyor. O ailelere de söyleyebilir ve bunları okullarımıza aldırabilirsiniz. Fatih mahallemizdeki okulumuz şu anda tam kapasite değil, yarıya kadar doldu sadece. Çok fazla çocuklarımızın bu okulda eğitim almasını istiyorum. Onun için sizlerden destek bekliyorum. Çocuklarımızın bu okullara devam etmeleri, hayata kazandırılmaları gerekir. Eğitim vermeden çocuklarımızı hayata hazırlayamayız. Dawn Sendromlu çocuklarımız tek başlarına hayatlarını idame ettirebilirler, ancak bu da eğitimle olur. Eğitimler 2 yaşında başlıyor, lütfen çocuklarımızı evlerde saklamayalım, eğitim almalarını sağlayalım."

Konuşmaların ardından çocuklar son günlerin meşhur şarkısı 'Gangastam style' ile doyasıya dans ederek eğlendi.

Etkinliğe Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar ve Mili Eğitim Müdürü Kadir Kılıç da katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Cerrah Osmaniye Yerel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (4 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title