Haberler

Vali Bektaş'tan Açıklama

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından "Kastamonu'nun Doğal Zenginlikleri Sempozyumu" düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından "Kastamonu'nun Doğal Zenginlikleri Sempozyumu" düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda düzenlenen ve iki gün sürecek olan sempozyuma Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Aras, Bilim adamı Ahmet Maranki, Kastamonu Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Turfan ve kamu kurum müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Bektaş, açılışta yaptığı konuşmada, Kastamonu'da değerlendirilmeyi bekleyen ciddi kaynakların olduğunu belirterek, Kastamonu'da tarım, hayvancılık, orman ve turizm açısından ciddi imkanların olduğunu söyledi.

Hanönü'nde bir bakır madeninin kurulduğunu ve faaliyetlerine başladığını aktaran Bektaş, buradaki potansiyelin ciddi bir kurumun eline geçtiğini ve yüzlerce yıllık Küre Bakır madenine denk bir potansiyelin olduğunu kaydetti. Hanönü'nde 30 milyon ton bir rezervden bahsedildiğine dikkat çeken Vali Bektaş, "Hanönü'ndeki dağda bulunan bakır yatağının yeni yeni farkına varıyoruz. Kastamonu'nun doğal zenginliklerini mutlaka gün yüzüne çıkartmamız gerekiyor" dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın da, Kastamonu'nun toplam yüz ölçümünün yüzde 74'ünün dağlık ve ormanlık alanlardan, yüzde 21'nin platolardan ve yüzde 3.8'nin de ovalardan meydana geldiğini söyledi. Küre ve Ilgaz Milli Parkının il sınırları içerisinde olduğunu aktaran Rektör Aydın, "Turizm açısından bunların değerlendirilmesi gerekir. Kastamonu ili sahip olduğu önemli ve zengin tabi hayatta, büyük ölçüde ilmi literatürde geçmiş bir biyoçeşitliliğe sahip. Türkiye'de bilinen 132 memelinin 40'ı, kuş türlerinin ise 130'u bu bölgede mevcut" diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sıtkı Aras ise, Kastamonu'nun doğal zenginliklerini gün yüzüne çıkarabilmek için ellerinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştıklarını belirterek, bu yönde projeler hazırladıklarını ve bu konuda kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra "Kastamonu'nun Doğal Zenginlikleri Sempozyumu"na geçildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş Seyit Aydın Hanönü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title